SaiPa ja Ässät hankkivat uudet pelaajat, Kemell jatkaa JYPissä - Liiga - Aamulehti

Alkukauden sensaatio Joakim Kemellille jatkosopimus JYPiin – SaiPa ja Ässät hankkivat uudet pelaajat

Konkari Ville Varas lopettaa pelaajauransa.

JYPin Joakim Kemell johtaa Liigan pistepörssiä 15 pisteellään.

19.10. 16:39

Aamulehti

Miesten jääkiekkoliigassa pelaava SaiPa on tehnyt kuluvan kauden kattavan sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä Nicholas Halloranin, 24, kanssa. Halloran pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikan AHL:ää Ontario Reignin joukkueessa ja keräsi 15 ottelussaan tehopisteet 1+7.

”Liigaan tuleminen on minulle oikea päätös, koska minulla on mahdollisuus saada suurempi rooli kuin Yhdysvalloissa. Pääsen myös työskentelemään pelin yksityiskohtien kanssa”, Halloran sanoi SaiPan tiedotteessa.

Lappeenrantalaisjoukkue on jääkiekkoliigassa sijalla 12.

”Nickillä on erittäin hyvät hyökkäystaidot. Hän on lisäksi energinen ja nopea luistelija. Uskomme, että hän sopii ominaisuuksiensa puolesta hyvin pelityyliimme”, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen sanoi tiedotteessa.

Ässiin tehopuolustaja

Myös Ässät on ollut hankintalinjalla. Poriin saapuu 31-vuotias puolustaja Shawn Lalonde. Hän pelasi alkukauden Itävallassa ECHL-liigassa.

31-vuotiaan kanadalaisen sopimus on loppukauden mittainen. Lalonde on voittanut viime kausien aikana kolmesti Saksan DEL-liigassa puolustajien maalipörssin ja kerran puolustajien pistepörssin.

”Olemme etsineet puolustajaa elokuusta alkaen. Heinäkuun lopun jälkeen ulkomailta on siirtynyt Liigaan vain yksi ulkomaalainen puolustaja, vaikka moni organisaatio hakee pelaajia. Se kertoo markkinoista kaiken tällä hetkellä. Siksi olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme ilmoittaa tänään Shawn Lalonden vahvistavan joukkuettamme loppukauden mittaisella sopimuksella”, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoi Ässien kotisivuilla.

Kemell jatkosopimukseen

Jyväskylän JYP julkaisi tiistaina alkukauden sensaatiopelaajan, 17-vuotiaan hyökkääjän Joakim Kemellin jatkosopimuksen. Kemellin uusi sopimus kestäisi vuoteen 2024 asti. Hänet varataan ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa, joten todennäköisesti hän ei pelaa sopimuskauttaan loppuun JYPissä.

Kemell johtaa tällä hetkellä kiekkoliigan maali- ja pistepörssiä tehoin 10+5=15.

Lisäksi JYP tiedotti nuorien pelaajien jatkosopimuksista. 21-vuotias hyökkääjä Patrik Siikanen ja 19-vuotiaat veljekset hyökkääjä Santeri ja puolustaja Valtteri Koskela jatkavat seurassa monivuotisilla sopimuksilla.

Varakas lopettaa uransa

Puolustaja Ville Varakas, 37, lopettaa pitkän jääkiekkouransa. Varakkaan uran loppumisesta kertoi miesten jääkiekkoliigan HIFK kotisivuillaan.

”Päätös lopettamisesta kypsyi alkusyksyn aikana. Minulle tuli muutamia tarjouksia, mutta itselläni oli sellainen fiilis, että nyt kilometrit tulivat täyteen”, Varakas sanoi.

HIFK:n kasvatti Varakas pelasi urallaan peräti 953 pääsarjaottelua Suomessa, Ruotsissa ja Tshekissä. Hän voitti Ruotsin SHL:n mestaruuden Växjössä 2015, kolme SM-pronssia HIFK:ssa, SM-hopeaa Bluesissa 2011 ja SM-pronssia KalPassa 2009.

”Mestaruuden voittaminen oli hienoa, ja pystyn katsomaan ylpeänä taaksepäin. Mutta se, mitä urasta eniten jäi käteen, ovat ystävät. Koko lähipiirini on tullut jääkiekon kautta, ja se on se tärkein pääoma, mitä olen jääkiekolta saanut.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut