Ilves vahvistaa puolustustaan tsekkipelajaalla, joka saapuu KHL:stä - Liiga - Aamulehti

Ykkösmaalivahti Langhamer on sivussa useita viikkoja, korvaaja löytyi HIFK:sta – Ilves vahvistaa puolustustaan KHL:stä tulevalla tshekkipelaajalla

25-vuotias Domikin Masin on Ilveksen uusi vahvistus miesten jääkiekkoliigassa.

Ilveksen ykkösmaalivahti Marek Langhamer on loukkaantumisen vuoksi sivussa 8–12 viikkoa.

14.10. 18:30 | Päivitetty 14.10. 19:18

Aamulehti

Tampereen Ilves teki peliliikkeensä miesten jääkiekkoliigassa, kun tamperelaisryhmä hankki puolustukseensa tshekki Dominik Masinin.

25-vuotias Masin pelasi alkukauden KHL-joukkue Amur Habarovskissa 15 peliä ilman tehopisteitä.

Masin on 188 senttiä pitkä, painaa 90 kiloa ja laukoo vasemmalta puolelta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme hankittua tässä vaiheessa kautta pelaajan, joka auttaa meitä kaikilla pelin osa-alueilla. Dominik tuo peliimme monipuolisuutta sekä kiekollista ja kiekotonta osaamista. Hän pystyy pelaamaan isot minuutit ja auttamaan meitä voittamaan”, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kertoi seuran tiedotteessa.

Masinin sopimus on loppukauden mittainen ja hän saapuu Suomeen lauantaina. Ilves kertoo, että hän on joukkueen käytettävissä, kun kansainväliseen pelaajasiirtoon liittyvät asiat on saatu hoidettua.

Masin on Tampa Bay Lightningin kakkoskierroksen varaus vuodelta 2014. Aikuistasolla hän on pelannut viidellä kaudella AHL:ssä ja viime ja tällä kaudella KHL:ssä.

Isokokoinen puolustaja on ottanut ALH-kausinaan reilut 70 jäähyminuuttia neljällä kaudella. Viime kaudella hän pelasi yhdeksän peliä Tshekin maajoukkueessa.

Masinin pelinumero Ilveksessä on 97.

Langhamer pitkään sivussa

Ilves tiedotti torstaina myös, että maalivahti Marek Langhamer ja puolustaja Santeri Airola ovat loukkaantumistensa vuoksi pitkään sivussa.

Ykkösmaalivahti Langhamer loukkaantui Ilveksen edellisessä pelissä keskiviikkona Pelicansia vastaan. Hän on sivussa 8–12 viikkoa.

Airola on puolestaan sivussa todella pitkään, sillä hänen vammansa vaatii leikkauksen. Airola on pelikunnossa arviolta 6–8 kuukauden päästä.

Langhamerin korvaaja löytyi liigajoukkue HIFK:sta. Maalivahti Roope Taponen siirtyy Ilvekseen lainalla marraskuun maajoukkuetaukoon asti. Sen jälkeen Taposen tilannetta tarkastellaan uudelleen.

20-vuotias Taponen on pelannut alkukaudella Mestiksen Kiekko-Espoossa lainalla HIFK:sta. Taposen pelinumero on 60.

Ilves on tällä hetkellä kiekkoliigassa neljän pelin tappioputkessa ja sarjassa sijalla 11.

Päivitetty 14.10.2021 kello 19.13. Lisätty tiedot Santeri Airolan ja Marek Langhamerin loukkaantumisista ja Roope Taposen lainasiirrosta Ilvekseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos