Jussi Tapola tyrmäsi väitteet tunteen puuttumisesta ja kertoi lisätietoja Jukka Peltolan tilanteesta - Liiga - Aamulehti

Jussi Tapola tyrmäsi väitteet tunteen puuttumisesta ja kertoi lisätietoja Jukka Peltolan tilanteesta

Tappara kaatoi Kärpät jatkoajalla. Tiettävästi Joona Luoto seurasi kamppailua Hakametsän lehtereiltä.

Anton Levtchi (kesk.) ratkaisi kamppailun jatkoajalla Casimir Jürgensin esityön jälkeen. Tyler Morley mukana juhlimassa.

22.9.2021 22:19

Keskiviikon kiekkoillan piti olla tunteikas varsinkin Kärpille, koska maineikas oululaisjoukkue vieraili Hakametsässä viimeisen kerran. Varsinkin, kun isäntänä oli viime vuosikymmenen rakas taistelupari Tappara.

Kärpät pelasi viisaasti ja kurinalaisesti myös tällä kertaa, mutta joukkueelta puuttui kaivattu tunteiden palo. Kuten jäähytilasto osoittaa, vieraat eivät ottaneet ainuttakaan rangaistusta koko iltana. Tosin ei Tapparallekaan vihelletty kuin yksi jäähy – ja sekin väärästä vaihdosta.

Niinpä kamppailu kääntyi himokkaammalle kotijoukkueelle. Anton Levtchi niittasi 3–2-voitto-osuman jatkoajalla.

Lue lisää: Kärpät vieraili viimeisen kerran Tampereen kiekkopyhätössä – Levtchi upotti Tapparan voitto-osuman jatkoajalla

”Olen varma, että jokainen pelaaja Kärpissä ja Tapparassa löi kaiken likoon. Jäähyttömyys osoittaa sen, että koukut, huitomiset ja tyhmyydet jätettiin pois. Toki joku tuomari olisi voinut niitä löytääkin”, Tapparan valmentaja Jussi Tapola tyrmäsi väitteen tunteettomuudesta.

Tapola muistutti, että Kärppien tapaisen huippujoukkueen kaataminen vaatii aina huippusuoritusta taktisesti ja henkisesti. Jos ote herpaantuu hetkeksikin, oululaiset iskevät heti.

Klassikot muistissa

Kärppien ja Tapparan välisistä kohtaamisista tuli klassikoita 2010–luvun puolivälissä, kun vuosikymmenen parhaat joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä neljä kertaa viiden vuoden sisään.

Kolme sarjaa venyi seitsemään kamppailuun. Kerran lopullinen ratkaisu syntyi jo kuudennessa pelissä.

Oululaiset veivät nämä sarjat 3–1 ja hurmasivat kannattajansa varsinkin kahdella seiskafinaalin jatkoaikaosumalla. Keväällä 2018 Hakametsä hiljeni, kun suurelle yleisölle tuntematon puolustaja Aleksi Mäkelä niittasi Kärppien mestaruusosuman.

Sikäli mikään ei ole muuttunut, että Tappara ja Kärpät kuuluvat taas suurimpien mestarisuosikkien joukkoon.

Haasteeseen vastattava

Tappara poistui pukukoppiin hieno voitto taskussa.

Patrik Virta iski 2–1-maalin Kristian Tanuksen komeasta esityöstä. Waltteri Merelä riensi onnittelemaan.

Lauri Mikkolan komentoon siirtynyt Kärpät on napannut jokaisesta pelistä vähintään pisteen – ja niin nappasi nytkin.

”Ei mikään joukkue lähde koskaan puolivaloilla Tapparaa vastaan. Jokainen vastustaja panee kaiken likoon ja haluaa voittaa sarjan parhaan joukkueen. Meidän pitää vastata tähän haasteeseen”, Levtchi kuvaili.

Tämä on käynyt ilmi alkukaudesta. Kun Tappara nosti Vaasassa hiukan jalkaa kaasupolkimelta, Sport kaappasi voiton. Kun Ilves löysi hurmahengen tshekkivahti Marek Langhamerin johdolla, paikalliskamppailua hallinnut Tappara hävisi.

Nyt joukkue sai hienon palkinnon, vaikka onnetar pyllistelikin aikansa. Tolpat kilisivät useaan otteeseen – ja Kärppien maali näytti pitkään noidutulta, vaikka veskari Stanislav Galimov ei häikäissyt missään vaiheessa.

Kunnes kiekko pomppi suotuisasti Levtchin ulottuville.

”Onnenkantamoinen”, sankari virnuili.

Torjuntalukemat olivat samansuunaiset kuin Ilvestä vastaan: Christian Heljanko 9 ja Galimov 21.

”Tulos ohjaa aina tekemistä. On kaikista raastavinta, kun pelaat hyvin ja luot paikkoja, mutta kaveri käy kuittaamassa jossain välissä. Nyt opetellaan, miten kestetään kovia paikkoja”, Tapola muistutti.

”Kysy Rautakorvelta”

Luottohyökkääjä Jukka Peltola puuttui edelleen Tapparan vahvuudesta. Peltola loukkaantui vierasottelussa Sportia vastaan.

”Toipuu pikku hiljaa. Ei pelaa tällä viikolla ja tuskin ensi viikollakaan”, Tapola paljasti.

Tiettävästi lehtereillä istui ex-tappara Joona Luoto.

”Olen tykännyt aina Joonasta. Hän on harjoitellut meidän kanssa ja on kaikin puolin huippujätkä. Mutta ainakaan minä en ole käynyt mitään keskusteluja hänen kanssaan. Kysy Jukka Rautakorvelta. Hän tietää paremmin”, Tapola viittasi Tapparan urheilujohtajaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut