Pekka Jormakka palaa Liigaan, Kärpät pestasi maalilleen kaksinkertaisen KHL-mestarin - Liiga - Aamulehti

Pekka Jormakka palaa Liigaan, Kärpät pestasi maalilleen kaksinkertaisen KHL-mestarin

”Ajatus Suomessa pelaamisesta voimistui perheenlisäyksen myötä”, Jormakka kertoo.

Aiemmin muun muassa Jokereita KHL:ssä edustanut Pekka Jormakka pelaa ensi kaudella Jukureissa Liigaa.

27.7. 16:00

Oulu

Jääkiekkoliigassa pelaava Kärpät pestasi maalilleen ensi kaudeksi kokemusta, kun oululaisseura teki yhden vuoden sopimuksen venäläisvahti Stanislav Galimovin kanssa.

Galimov on pelannut KHL:ssä sen perustamisesta lähtien 2000-luvun lopusta. 33-vuotias maalivahti voitti KHL:n Gagarin Cupin kahdesti peräkkäin Ak Bar Kazanissa 2009 ja 2010. Kazanin jälkeen hän on pelannut KHL:ää Moskovan lähiöseura Atlant Mytistshissä, Moskovan TsSKA:ssa, uudelleen Kazanissa, Torpedo Nizhni Novgorodissa, Traktor Tsheljabinskissa ja viime kauden latvialaisessa Riian Dinamossa.

Galimov on pelannut Venäjän maajoukkueessa neljä ottelua.

Galimovista tulee Kärppien ensimmäinen venäläispelaaja sitten kauden 2009–2010, kun Dmitri Jushkevitsh ja Denis Shvidki kiekkoilivat Oulussa.

Jukurit vahvistuu Jormakalla ja kolmella ruotsalaispelaajalla

Viime kaudella Venäjän KHL-liigassa Sibir Novosibirskin ja Saksan DEL-liigan Grizzlys Wolfsburgin joukkueessa pelannut Pekka Jormakka liittyy ensi kaudeksi Mikkelin Jukureiden vahvuuteen. Jääkiekon SM-liigassa pelaava Jukurit solmi 30-vuotiaan Jormakan kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

–  Ajatus Suomessa pelaamisesta voimistui perheenlisäyksen myötä. Kävimme keskusteluja Olli Jokisen (Jukureiden päävalmentaja) kanssa jo viime keväänä, ja nyt pääsimme yhteisymmärrykseen ja sopimukseen, kommentoi Jormakka Jukureiden tiedotteessa.

Jormakalla on aiempaa liigakokemusta JYPin, Pelicansin ja Tapparan riveistä.

Jukurit tiedotti tiistaina tehneensä sopimukset myös kolmen ruotsalaispelaajan kanssa. Niclas Lundgrenin ja Linus Nässenin, sekä jo viime kaudella Jukureissa pelanneen Joachim Rohdinin sopimukset ovat kaikki kestoltaan yksivuotisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: