Näin Tamhockeyn puheenjohtaja tuumaa Tapparan saaman sakon suuruutta - Liiga - Aamulehti

Näin Tamhockeyn puheenjohtaja kuvaa Tapparan saaman sakon suuruutta: ”Mielestäni se on tuntuva”

Heikki Penttilä myöntää, että koronakohut ovat aiheuttaneet Tapparan maineeseen särön, joka on nyt kiillotettava sieltä pois.

Tamhockey oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä kuvaa Tapparan saamaa sakkoa ”tuntuvaksi”.

30.3. 12:24

Aamulehti

Tapparan liigakiekosta vastaavan Tamhockey oy:n puheenjohtajan Heikki Penttilän mukaan seuran Liigalta saama sakkorangaistus on perusteltu.

– Kyllä se sitä on ja varmaan suuruudeltaan sellainen, että se on oikein määritelty tähän tilanteeseen, Penttilä sanoo.

Tappara sai sakot, koska urheilujohtaja Jukka Rautakorpi ohjeisti kaksi seuran U20-pelaajaa harjoittelemaan jäähallissa, vaikka kummallakin oli todettu koronavirustartunta.

Sakon suuruutta ei kerrottu julkisuuteen.

–  Se liittyy liigaosakkaiden sisäiseen sopimukseen, että tällaisia sakkoja ei julkisteta. Tamhockey pitää kiinni tästä käytännöstä, joka on aikaisemmin muotoutunut ja sovittu.

– Sen voin sanoa, että mielestäni se on tuntuva sakko, Penttilä painottaa.

Rautakorpi sai Tapparalta varoituksen, maalivahti Dominik Hrachovina sai seuralta huomautuksen sosiaalisessa mediassa antamistaan koronalausunnoista. Nyt Liiga sakotti Tapparaa. Raippaa on tullut reippaasti.

– Kun lasketaan siihen vielä mediamyllytys ja julkisuudessa liikkeelle lasketut juorut, niin aika paljon rapaa on lentänyt.

– Toki itse me olemme tämän sotkun aiheuttaneet. Peiliin saavat kaikki (Tapparan) toimijat tässä katsoa. Ei siinä mitään, Penttilä myöntää.

Onko Tapparan maineeseen tullut särö?

– Varmasti tuli. Nyt on aika lähteä toimiin, joilla aletaan kiillottaa tämä särö pois. Osoitamme, että olemme yhä luottamuksen arvoisia. Olemme saaneet yhteistyökumppaneilta paljon sellaisia viestejä, että meidän toimintaamme on arvostettu ja arvostetaan jatkossakin. Tämä yksi virhe ei ole sellainen, joka heidän näkemystään muuttaa. Mutta sekin on selvä, ettei virhe saa toistua.

Yksi yhteistyökumppani (Terveystalo) ilmoitti päättävänsä yhteistyön Tapparan kanssa ennenaikaisesti. Miten muut ovat reagoineet?

– Tähän päivään mennessä ei yksikään muu yhteistyökumppani ole ilmoittanut, ettei jatkaisi kanssamme. Olemme olleet paljon yhteistyökumppaneihin yhteydessä ja teemme kaikkemme, että ne jatkaisivat kanssamme.

Tapparan joukkue jatkaa pelejään tiistaina Oulussa Kärppiä vastaan. Joukkue on vajonnut liigataulukossa kahdeksanneksi. Penttilä ei usko koronakohujen olevan joukkueen alamäen takana.

– Oma tuntuma on, ettei tämä ole ratkaisevasti sinne vaikuttanut, Penttilä tuumaa.

Tappara yrittää kammeta itsensä takaisin Liigan kuuden parhaan joukkoon. Kuusi parasta pääsee suoraan Liigan puolivälieriin.

Pudotuspelien pelijärjestelmästä Liiga ei ole vielä tehnyt päätöstä. Esillä on muutamia eri vaihtoehtoja. Liigahallitukseen kuuluvan Penttilän mukaan päätöksiä playoffeista on tulossa lähiaikoina.

– Tällä viikolla päätöksiä on tehtävä jo pelkästään kaikkien käytännön järjestelyjen takia. Ei vaan siksi, että seurat tietävät miten pelataan, vaan myös siksi, että playoffeihin liittyy paljon erilaisia varausjärjestelmiä niin mediayhtiön kuin muidenkin osalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: