Kaikki vaaran merkit olivat ilmassa, mutta Ilves toisti samat virheet kuin perjantaina – ”Pelikuri petti ja nöyryys katosi” - Liiga - Aamulehti

Kaikki vaaran merkit olivat ilmassa, mutta Ilves toisti samat virheet kuin perjantaina – ”Pelikuri petti ja nöyryys katosi”

Liigajumbo Jukurit katkaisi kurittomasti puolustaneen Ilveksen pitkän voittoputken. Jouko Myrrää harmitti Ville Kolppasen puolesta.

Joachim Rohdin tuuletti Jukurien voittoa Ilvestä vastaan.­

21.11.2020 21:55

Ilveksen veskaria Ville Kolppasta kävi melkein sääliksi hyisen Jukuri-myrskyn jälkeen.

Kolppanen pääsi vartioimaan tamperelaisjoukkueen maalia liigapelissä reilun kymmenen kuukauden tauon jälkeen ja tarttui tilaisuuteensa suurella innolla.

– Meillä oli tarkoitus taata Villelle parhaat mahdollisuudet onnistua, mutta tämä jäi puheiden asteelle. Me koutsit ja kenttäpelaajat pissittiin koko homma, Ilveksen valmentaja Jouko Myrrä harmitteli.

Liigajumbo Jukurit upotti kiekon viisi kertaa Kolppasen taakse ja kaatoi liigajohtajan sensaatiomaisesti 5–3 (0–2, 4–0, 1–1).

Samalla HIFK:n nöyryytyksestä toipunut mikkeliläisjoukkue päätti Ilveksen seitsemään otteluun venyneen voittoputken.

Tämä oli melkoinen uroteko keskiviikon karmean 1–11-tappion jälkeen.

– Vaikka asetelma ja sen aiheuttamat haasteet käytiin tarkkaan läpi ottelupalaverissa, fokus ei pysynyt oikeissa asioissa, Myrrä manasi.

Ville Kolppasen illasta ei tullut helppoa.­

Ilves sai näpäytyksen jo perjantai-iltana, kun JYP upotti viisi osumaa lähinnä hyökkäyspeliin keskittyneiden tamperelaisten verkkoon.

– Tämä oli toisinto perjantaista. Pelikuri petti ja nöyryys katosi. Työhanskat eivät pysyneet kaikkien pelaajien käsissä.

Niinpä JYPiä vastaan pelanneen Eetu Mäkiniemen torjuntaprosentti vajosi perjantaina lukemaan 81,48 ja Kolppasen nyt lukemaan 78,26.

On selvää, etteivät nämä numerot mairittele veskareita.

On yhtä selvää, ettei tämä kerro koko totuutta Ilves-vahdeista.

He ovat paljon vartijoina hyvin pian, kun pikkuvammasta kärsivä tshekkiveskari Lukas Dostal lähtee Anaheimin NHL-leirille.

Kuka tietää, vaikka Dostal olisi pelannut viimeisen pelinsä Ilveksen paidassa ainakin tällä erää.

Arttu Ruotsalainen jatkoi tappiosta huolimatta hirmuvirettään.­

Arttu Ruotsalainen (1+1) ja Eemeli Suomi (1+2) uurastivat Kalevankankaan hallissa hurjasti loppuun asti, mutta kaikista ei voi sanoa samaa.

Kanadalainen teinitähti Barrett Hayton laukoi peräti kaksitoista kertaa. Ratkaisuhalukkuus on useimmiten hyve, mutta maaleja ei synny väkisin.

Juonikas syöttö olisi ollut välillä viisaampi siirto.

Toinen erä oli Ilvekseltä katastrofaalinen. Jukurit aukaisi vieraiden puolustuksen kerta toisensa jälkeen ja hyödynsi paikkansa kovalla teholla.

Välillä liigajohtajaa vietiin niin pahasti, että heikkopäisimpiä hirvitti.

– Kaikki putket katkeavat jossain vaiheessa, mutta se ei lohduta tällä hetkellä tippaakaan, Myrrä muistutti.

On helppo arvata, että tulevalla viikolla palataan peruasioiden ääreen.

– Vaikka olisi huono päivä, vähimmäisvaatimuksena on jämpti puolustuspeli. Nyt sitä ei saatu läheskään kaikilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?