Tapparan Kristian Kuusela saavuttaa upean merkkipaalun tänä iltana - Liiga - Aamulehti

Kristian Kuusela saavuttaa upean merkkipaalun tänään Hakametsässä – Jatkuuko Tapparan ennätyksellinen voittokulku illan ottelussa?

3.10.2019 12:50

Tapparan kokoonpano

Kristian Kuusela-Tyler Morley-Jere Karjalainen

Anton Levtchi-Patrik Virta-Niko Ojamäki

Sami Moilanen-Otto Rauhala-Charles Bertrand

Patrik Puistola-Juhani Jasu-Matias Lehtonen

Veli-Matti Vittasmäki-Teemu Suhonen

Ben Blood-Valtteri Kemiläinen

Tuukka Mäntylä-Alexander Ytterell

Jere Rouhiainen

Michael Garteig (Christian Heljanko)

Tapparan juhlat jatkuvat tämän illan Sport-kamppailussa, kun kapteeni Kristian Kuusela saavuttaa 900 runkosarjaottelun merkkipaalun kahdeksantena liigapelaajana kautta aikojen.

Tamperelaisen edellä on aktiivipelaajista vain HIFK:n puolustaja Markus Kankaanperä ja HPK:n puolustaja Arto Laatikainen. Tilaston kärkipaikkaa pitää jo uransa lopettanut pakki Jan Latvala – 1230 ottelua.

Kuusela hyökkää tutusti Tapparan ykkösnyrkissä Tyler Morleyn ja Jere Karjalaisen rinnalla.

Kuusela, 36, on takonut liigaurallaan tähän mennessä komeat teholukemat 241+354=595.

Ruuti on ollut rutikuivaa myös tällä kaudella, kuten SM-liigan maalipörssistä voi todeta. Tamperelaislaituri johtaa tilastoa kuudella osumalla.

Seinäjoen S-Kiekon kasvatti aloitti upean liigauransa Ässissä kaudella 2002–03. Kuusela kävi Tapparassa jo juniorivuosina ja palasi Tampereelle vuonna 2013. Sen jälkeen Tappara-jakson väliin mahtuu vain vajaan kauden piipahdus Amur Habarovskin KHL-joukkueessa.

Katseet kääntyvät myös syksyn kohuvahtiin Michael Garteigiin. Kanadalainen johtaa SM-liigan veskaritilastoa huikealla torjuntaprosentilla 97,62!

Garteig on päästynyt kolmessa pelaamassaan ottelussa vain kaksi osumaa.

Hurjasti aloittanut Tappara rikkoi jo seura- ja liigaennätyksen venytettyään voittoputkensa kauden alusta peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi. Kun lasketaan peräkkäiset liigavoitot missä tahansa välissä, Tappara on vielä kahden voiton päässä kaudella 1999–2000 syntyneestä seuraennätyksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?