Tapparan maalivahtivalmentaja Petri Tuononen siirtyi Sveitsin Berniin - Liiga - Aamulehti

Tapparassa menestystä niittänyt Petri Tuononen jatkaa uraansa Sveitsin huippuseurassa: ”Kiekko on samankokoinen täälläkin”

Petri Tuononen toimi Tapparassa yhdeksän kauden ajan.

1.8.2019 11:47 | Päivitetty 1.8.2019 11:50

Aamulehti

Yksi Tapparan viime kausien peruskivistä oli Petri Tuononen. Mies valmensi maalivahteja ja toimi myös joukkueenjohtajana kaudesta 2010–11. Hän oli mukana koko seitsemän kauden mitaliputken ajan aina viime kevääseen saakka.

Tuononen työskenteli muun muassa Juha Metsolan, Tomi Karhusen, Dominik Hrachovinan ja Christian Heljangon kanssa hyvällä menestyksellä.

Viime kauden päätteeksi Tappara tiedotti, että seuran uudeksi mv-valmentajaksi ja joukkueenjohtajaksi on valittu tuore Sveitsin mestari Aki Näykki. Hän siirtyi Tapparaan Bernistä.

Kuinka ollakaan, Tuononen vastaa elokuisena aamuna puhelimeen samaisesta sveitsiläiskaupungista. Hän jatkaa uraansa Bernin maalivahtiluotsina Kari Jalosen johtamassa valmennusryhmässä.

Tuonosen sopimus SC Bernin kanssa on yksivuotinen.

– Jalonen, seuran apuvalmentaja ja urheilupomo haastattelivat minua ja tulin valituksi. Lensin tänne viime viikon perjantaina. Olen innoissani uudesta haasteesta, Tuononen kertoo.

Huippuvahti Leonardo Genoni siirtyi mestaruuskauden jälkeen Bernistä Zürichiin. Nyt vastuuta tavoittelevat Niklas Schlegel ja Pascal Caminada, joista Tuononen yrittää saada parhaan irti. Molemmat ovat pienikokoisia vahteja.

Ulkomaanpesti on Tuonoselle uran ensimmäinen kiekkopuolella.

– Englantini on ihan hyvällä tasolla, ja kiekko on samankokoinen täälläkin, hän naurahtaa.

Tuonosen perheen tukikohta on jatkossakin Riihimäellä.

– Vaimo ja kaksi poikaa (14-v. ja 19-v.) asuvat siellä. Kaikki varmasti käyvät täällä, ja reissuja on jo varattu. Olosuhteet ovat hyvät, eikä minulla ole asunnoltani kuin parin kilometrin matka hallille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut