Karri Kivi kehui Matias Maccellin debyyttiä Ilveksessä - Liiga - Aamulehti

Tampereelle saapunut NHL-varaus teki hurjaa jälkeä Tapparan kustannuksella: "Paras tapa tulla Ilves-yleisön eteen ensimmäistä kertaa"

Matias Maccelli viihdytti Ilves-faneja taitavilla suorituksilla ja peräti neljällä maalilla.

9.8.2019 23:08 | Päivitetty 10.8.2019 0:04

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli haltioissaan joukkueen tulokkaan Matias Maccellin mykistävästä näytöksestä.

Vasta 18-vuotias laitahyökkääjä kruunasi huikean esityksensä upottamalla kiekon Tapparan verkkoon peräti neljä kertaa. Ilves tyrmäsi rakkaan paikallisvastustajansa peräti 7–2.

– Hyvä esitys kautta linjan, mutta kyllä tämä oli Matiaksen ilta. Oli erittäin iso yllätys, kun hän teki tulosta noin hyvin, Kivi suitsutti.

Maccellin näytös alkoi heti ensimmäisessä Ilves-vaihdossa, kun hän upotti kiekon Tappara-vahti Christian Heljangon taakse.

– Poika pelasi ensimmäisestä vaihdosta lähtien semmoisen pelin, että huh-huh! Kun tulet Ilves-yleisön eteen ensimmäistä kertaa, tuota paremmin et voi sitä tehdä, Kivi kehui.

Kolmas maali oli erityisen hieno. Maccelli jätti Tapparan Teemu Suhosen kuin seisomaan ja ujutti rystyltä kiekon sisään.

Maccelli vastaili tyynenä median kysymyksiin unelmaillan jälkeen.

– En osannut odottaa mitään tämmöistä. Yritin pelata omilla vahvuuksillani – ja nyt sattui tulemaan maaleja hyvien ketjukavereiden ansiosta. Oli hieno pelata, kun kiekko liikkui hyvin, Maccelli kuvaili.

Aamulehden toimittaja aloitti haastattelun muistuttamalla kiekonmenetyksestä viime hetken ylivoimatilanteessa. Siinäkään vaiheessa hyökkääjän pokka ei pettänyt.

– Ainahan tuollainen turha menetys harmittaa, hän tuumasi vakavana.

Turkulaislähtöinen hyökkääjä siirtyi TPS:n A-junioreista USA:n junioriliigaan USHL:ään ja takoi siellä viime kaudella komeat pisteet 31+41=72.

– Kauden jälkeen pohdittiin vanhempien ja agentin kanssa, mikä olisi paras paikka kehittyä. Päädyimme Ilvekseen hyvän valmennuksen ja minulle sopivan pelityylin takia, Maccelli kertasi.

Perjantain perusteella suomalaisen isän ja amerikkalaisen äidin poika valitsi oikein.

– Tulin hakemaan Tampereelta ennen kaikkea liigapaikkaa. On tärkeätä päästä pelaamaan mahdollisimman paljon.

Maccelli tarvitsee runsaasti minuutteja kehittyäkseen NHL-tasoiseksi pelaajaksi. Arizona varasi 180-senttisen laiturin tänä kesänä numerolla 98.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos