HPK:n kotikaukalon poikkeava koko asettaa omat haasteensa Tapparalle välierissä - Liiga - Aamulehti

HPK:n kotikaukalon poikkeava koko asettaa omat haasteensa Tapparalle välierissä – hämeenlinnalaiset kutsuvat pelikenttäänsä pesuvadiksi: "Tietyissä tilanteissa siellä pitää olla tarkkana"

Toisessa välierässä kohtaavat Kärpät ja HIFK. Sakari Salminen ratkaisi maalillaan HIFK:n jatkopaikan.

Keskushyökkääjä Robert Leino (keskellä numero 62) on ollut HPK:n tehokkain tämän kevään pudotuspeleissä. Tapparan Jere Karjalainen (vas.) ja Otto Rauhala yrittävät pitää Leinon aisoissa.

30.3.2019 20:49 | Päivitetty 30.3.2019 21:57

Aamulehti

HIFK kaatoi Pelicansin 2–1 joukkueiden kuudennessa puolivälierässä ja eteni jääkiekkoliigan semifinaaleihin voitoin 4–2.

HIFK saa välierissä vastaansa runkosarjan ykkösen Oulun Kärpät.

Tappara saa vastaansa puolivälierissä TPS:n pudottaneen HPK:n.

– HPK on erittäin kova vastustaja. Se on hyvin aktiivinen joukkue, paineistaa kovaa ja pelaa pystyyn aina, kun mahdollista, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi arvioi tulevaa vastustajaa.

Kärpät ja HIFK aloittavat välierät keskiviikkona Oulussa, Tappara ja HPK torstaina Tampereella.

– HPK sai varmasti kovan innon päälle kaadettuaan TPS:n puolivälierissä. Joukkue on vahvassa henkisessä tilassa, Rautakorpi tietää.

Tappara ja HPK kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2–2. Kumpikin joukkue voitti kotiottelunsa.

Tarkoittaako tämä sitä, että kotiedulla (joka on Tapparalla) on iso merkitys?

– Ei niin voi ajatella. Ei runkosarjan peleillä ole tässä vaiheessa merkitystä, Rautakorpi kiistää.

Kerho voitti ensimmäisen kotipelinsä Tapparaa vastaan 2–1 voittomaalikisan jälkeen ja viimeisen 3–1 runkosarjan päätöskierroksella. Tappara voitti Tampereella pelatut yhteenotot 2–1 ja 4–1 varsinaisella peliajalla.

Rautakorpi on valmentanut myös HPK:ta urallaan. Hän tietää, että Hämeenlinna on jääkiekkokaupunki.

– HPK on siellä iso asia. Koko kaupunki tavallaan hengittää jääkiekkoa.

Hämeenlinnan erikoisuus on kaukalon koko. Rinkelinmäen kaukalo on 58 metriä pitkä ja 30 leveä. Tampereen Hakametsän kaukalo on 28 metriä leveä ja 60 metriä pitkä.

– Pesuvadiksihan hämeenlinnalaiset kutsuvat areenaansa. Tuo leveys antaa tilaa päätyalueen pelille, joten tietyissä tilanteissa siellä pitää olla tarkkana.

Rautakorpi ei kuitenkaan halua tehdä numeroa hämeenlinnalaisten kotikaukalon erilaisuudesta.

– Se on vain yksi pieni detalji. Kaikki joukkueet ovat pelanneet Hämeenlinnassa niin usein, että tietävät mistä siellä on kysymys. Joissain taktisissa jutuissa kaukalon mitat pitää toki huomioida.

HPK:n ykkösmies pudotuspeleissä on pisteillä laskettuna ollut sentteri Robert Leino (1+5=6). Kapteeni Otto Paajanen (3+1) ja laituri Teemu Turunen (1+4) ovat olleet isossa roolissa. Kuten myös puolustaja Petteri Nikkilä (1+4) ja maalivahti Emil Larmi (torjuntaprosentti 92,81).

Tappara kokoontuu maanantaina harjoituksiin vapaan viikonlopun jälkeen, mutta ihan ensimmäisenä Rautakorpi ei aio esitellä joukkueelle videota Kerhon pelaamisesta.

– Niiden aika on sitten lähempänä pelejä. Maanantaina käynnistellään koneita.

Salminen ratkaisi

HIFK:n välieräpaikan ratkaisi kesken kauden Ässistä hankittu laituri Sakari Salminen. Hän ohjasi Juha Jääskän syötön Pelicansin maalin ylänurkkaan ajassa 57.40.

Jääskän syöttö oli lähes puolen metrin korkuinen, joten kiekon ohjaaminen siitä maaliin oli melkoinen taidonnäyte Salmiselta.

Ottelun maalinteko alkoi toisessa erässä. HIFK.n ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell luikahti läpiajoon ajassa 26.40. Pelicansin maalissa Jussi Olkinuora torjui Thorellin ensimmäisen laukauksen, mutta ruotsalainen laukoi torjunnan jälkeen irtokiekon maaliin ja siirsi HIFK:n 1– 0-johtoon.

Vajaat neljä minuuttia ennen 3. erän loppua Jesse Saarinen tasoitti ottelun, mutta vain reilu minuutti myöhemmin Salminen teki HIFK;n jatkopaikan varmistaneen osuman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: