Tapparan haalarimiehet panivat ranttaliksi, mutta tärkein jäi puuttumaan - Liiga - Aamulehti

Tapparan haalarimiehet panivat ranttaliksi, mutta tärkein jäi puuttumaan

Joona Luoto ryskäsi vahvasti ensimmäisessä välierässä.

5.4.2019 7:17

Joona Luoto ja Otto Rauhala näyttivät jälleen torstaina, kuinka pudotuspelijääkiekkoa pelataan. Tapparan kaksikko painoi pelin lähes joka kerta HPK:n päätyyn. Rajusti töitä teki myös ketjun kolmas lenkki Jere Karjalainen, joka on liittynyt porukkaan pitkän loukkaantumisen jälkeen.

– Ketjussa on hyviä luistelijoita ja vääntäjiä, joten meidän pitääkin päästä hyökkäysalueelle. Luistellaan, taistellaan ja raastetaan. Sitä se on illasta toiseen. Jos ei luistin liiku, eikä ole voimaa, niin on vähän turhaa pelata tätä lajia, Luoto kommentoi.

Hän kaipasi vielä tehoja. Rauhala ja Karjalainen ovat tehneet tämän kevään loppupeleissä yhden maalin mieheen, Luoto (0+2) on toistaiseksi nollilla.

– Toivottavasti maaleja tulee pian. Paikkoja on aika rutkasti. Nyt pitäisi laittaa kiekon verkon perukoille.

Luoto on pelannut urallaan 28 playoffspeliä ja osunut kerran. Välierissä HIFK:ta vastaan syntynyt maali täyttää lauantaina kaksi vuotta.

Kolmikosta Karjalainen on selkeästi paras maalintekijä. Luoto olikin sitä mieltä, että ketjun pitäisi saada luotua vetopaikkoja Karjalaiselle.

Lempääläläinen kehui HPK:ta ja totesi, että torstain 1–0-tulos oli kovan työn takana.

– Kaiken jouduimme antamaan, jotta saimme kolme pistettä, tai siis voiton, mies korjasi.

– Hyvä peli koko joukkueelta ja etenkin maalivahdilta.

Lauantaina joukkueet iskevät yhteen Rinkelinmäellä. Kauden kaikki viisi koitosta ovat päättyneet kotijoukkueen juhliin. Hämeenlinnassa peliä maustaa lyhyt mutta leveä kaukalo (30x58 m).

– Jotain sinne pitää keksiä, mutta emme lähde muuttamaan toimivaa sapluunaa liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos