Karri Kivi ja Jouko Myrrä: Ilveksen tilanne parani dramaattisesti Kiven potkujen jälkeen – kokenut pelaaja Teemu Rautiainen kertoo muutoksesta - Liiga - Aamulehti

Karmea tilasto Karri Kivelle – Ilveksen tilanne koheni dramaattisesti mestariluotsin potkujen jälkeen: ”Katsotaan teksti-tv:ltä, missä mennään”

Pitkään Ilveksessä pelannut Teemu Rautiainen kertoo, mikä on muuttunut Jouko Myrrän valmennuskaudella.

Karri Kivi (vas.) sai 30. syyskuuta potkut Ilveksestä. Tilalle tuli Kiven apuvalmentajana aiemmin toiminut Jouko Myrrä.

14.11.2019 7:18

Ilveksessä on tapahtunut dramaattinen käänne Karri Kiven potkujen jälkeen.

Kun Kivi sai potkut 30. syyskuuta, Ilveksen saldona oli seitsemästä ottelusta kolme sarjapistettä, 17 tehtyä ja 28 päästettyä maalia. Keskiarvollisesti se tarkoitti 0,43 pistettä, 2,4 tehtyä maalia ja 4,0 päästettyä osumaa per ottelu.

Jouko Myrrä on ollut tupsukorvien ruorissa 12 peliä. Sarjapisteitä on tullut 28 (keskimäärin 2,3 per matsi), tehtyjä maaleja on 48 (4,0) ja päästettyjä 23 (1,9).

– En mä miettinyt kuin sekunnin, kaksi, että oon valmis. Mulla on yhdestoista kausi Ilveksessä. Ajattelin, että jos seurajohto tarjoaa päävalmentajan paikkaa, lähden. Kiven kanssa en ole vaihdoksen jälkeen puhunut, Myrrä kertoo.

Kiven valmennuskausia 2016–19 Ilveksessä leimasi epätasaisuus jopa otteluiden sisällä. Se oli toki ymmärrettävää, sillä materiaali oli ajoittain vaatimatonta. Mutta yksi yhteinen nimittäjä kaikilla Ilveksen kivikausilla oli: puolustuspelaamisen levottomuus, jopa kurittomuus. Ongelmat huipentuivat syyskuuhun 2019.

Myrrän 12 ottelun jakso on tietysti hyvin lyhyt, mutta jokainen katsoja huomaa muutoksen: Ilves puolustaa selvästi paremmin kuin edellisen päävetäjän aikana.

– Siihen panostettiin, kun tuli valitettava vaihdos. Lähdettiin selvittämään, mitä uutta tulee, niin puolustuspelaamista alettiin heti käymään kovaa läpi. Pystytään boksaamaan ja liimataan heti vastustajan hyökkäys, niin jaksetaan itse lähteä hyökkäämään, Ilveksessä koko Kiven valmennusjakson pelannut laitahyökkääjä Teemu Rautiainen sanoo.

Rautiainen nostaa oma-aloitteisesti esiin suurimmaksi muutokseksi asenteen.

– Sitoutuminen kaikkeen on nykyisin ykkösasia. Ollaan opittu virheistä, mitä tehtiin huonosti. Työmäärä on toinen juttu – tehdään hirveästi enemmän hommia kuin silloin. Blokataan kiekkoja ja voitetaan alueita. Simppeleitä juttuja, mitä jääkiekkoon kuuluu.

Millainen mies on Jouko Myrrä?

– Ihmisläheinen. Hän antaa pelaajille mahdollisuuden onnistua, mutta vaatimustaso on tosi kova joka päivä. Satsataan siihen, miten eletään jään ulkopuolella, ja kun laitetaan remmiä kireälle, aletaan hommiin, Rautiainen vastaa.

Teemu Rautiainen on pelannut Ilveksessä kaudesta 2014–15 alkaen.

"Jäitä hattuun"

Ilves nousi keskiviikon Sport-voitolla sarjataulukossa neljänneksi. Kun Kivi sai potkut, Ilves oli sarjajumbo.

– En lähde vertailemaan itseäni edeltäjääni. Mulla on vanhan liiton meininki, että joulutauolla katsotaan teksti-tv:ltä, missä mennään, Myrrä ilmoittaa.

Keskiviikon voitto oli Ilvekselle viides perättäinen. Voittoputken aikana oma verkko on heilunut vain kuudesti. Yhdeksästä tuoreimmasta matsista Ilves on ottanut 22 sarjapistettä. Kahdenkymmenenkolmen pisteen Kärpät on aikajakson kuntopuntarissa ykkösenä.

– Nyt jäitä hattuun, kevääseen on vielä pitkä matka, Rautiainen sanoi.

Karri Kivi ei halunnut kommentoida tämän jutun sisältöä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos