Pelaajayhdistyksen pomo kommentoi Revon ja Tapparan oikeudenkäyntiä - Liiga - Aamulehti

Pelaajayhdistyksen johtaja on iloinen Sebastian Revon voitosta oikeudessa, mutta pitää tapauksen venymistä surullisena

Jarmo Saarelan mukaan käräjäoikeuden päätös voi toimia ennakkotapauksena tilanteisiin, joissa pelaajan sopimus päättyy kesken kauden. Sebastian Revon agentti Tomi Haula pitää ratkaisua isona asiana monelle pelaajalle.

Sebastian Repo pelasi Tapparassa kausilla 2016–2017 ja 2017–2018.

28.2.2020 17:36 | Päivitetty 28.2.2020 18:10

Aamulehti

Suomen jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Saarela ei vielä tarkasti ennakoi, millainen ennakkotapaus Sebastian Revon ja Tapparan välisestä oikeudenkäynnistä tulee.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi perjantaina päätöksen, jonka mukaan Tapparan liigajoukkueen taustayhtiö Tamhockey joutuu maksamaan entiselle hyökkääjälleen lomakorvauksia vajaat 3 000 euroa viivästyskorkoineen.

Saarela kertoo olevansa tyytyväinen, että Repo voitti.

– En halua yksityiskohtaisesti kommentoida ennen kuin olen saanut käräjäoikeuden päätöksen luettavaksi kokonaan ja nähnyt perustelut, Saarela sanoo.

Hän kuitenkin avaa tapauksen taustoja hieman.

– Meillä on ollut selkeä yhteisymmärrys liigaseurojen kanssa, että loma-ajan palkka on sisältynyt pelaajan sopimuksessa olevaan peruskorvaukseen. Tässä ei kuitenkaan ollut kyse siitä, vaan Repo lähti hakemaan lomakorvausta. Korvausta siltä ajalta, kun hänen sopimuksensa oli päättynyt ja hän ei ollut pystynyt pitämään lomaa sopimuksen aikana.

Sebastian Repo voitti Tapparan oikeudessa – seura joutuu maksamaan hyökkääjälle lomakorvaukset

Sebastian Revon ja Tapparan välisen kiistan käsittely alkoi käräjillä – Entinen Tappara-pomo Mikko Leinonen nosti esiin hyökkääjän agentin roolin

Saarelan mukaan oikeuden päätös voikin toimia ennakkotapauksena tilanteisiin, joissa sopimus päättyy kesken kauden.

– Olen jo vuosia sitten pyytänyt seuroilta, että pelaajan kuukausipalkassa olisi eroteltuna loma-ajan palkka. Siten se näkyisi, että se on siellä mukana.

Käräjäoikeuden mukaan palkanmaksuun liittyvät dokumentit eivät tue Tapparan väitettä siitä, että Revolle maksettuihin kuukausieriin on sisältynyt lomapalkkaa tai lomakorvausta koskevia eriä.

Saarela pitää harmillisena, että Revon ja Tapparan välistä kiistaa on jouduttu selvittelemään pari vuotta ja että oikeudenkäyntikulut nousivat noin korkeiksi.

– Olen useamman kerran ehdottanut Liigalle ja Tapparalle, että teidän olisi ehdottomasti järkevintä sopia tämä Revon kanssa. Sopimushalukkuutta ei tuntunut puolin ja toisin löytyvän, mikä on surullista, Saarela sanoo.

”Pelaajille kuuluu loma”

Sebastian Revon leiri on tyytyväinen tuomioon.

– Me voitimme, kiteyttää Revon agentti Tomi Haula.

– Emme ole ihan kaikkia yksityiskohtia ehtineet vielä analysoimaan, että kuinka tyytyväisiä olemme, mutta lähtökohtaisesti olemme tyytyväisiä.

Repo vaati Tapparalta maksamatta jääneitä lomakorvauksia yhteensä noin 11 000 euroa, joiden taas Tappara koki kuuluvan sopimuksessa sovittuun kokonaispalkkaan.

Repo ei saanut kaikkia vaatimuksiaan läpi, mutta käräjäoikeus velvoitti Tapparan maksamaan hänelle lomakorvauksia 2 941 euroa viivästyskorkoineen sekä 1 740 euroa odotusajan palkkaa viivästyskorkoineen.

Lisäksi oikeus määräsi Tapparan maksamaan molempien osapuolten oikeudenkäyntikulut, jotka olivat Revolla 44 776 euroa ja Tapparalla 94 772 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Vielä ei ole tiedossa, aikooko Tappara valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

Repo on ensimmäinen pelaaja, joka on vaatinut lomakorvauksia oikeusteitse.

– Tämä on aika iso juttu, jonka Sebastian Repo tässä nyt toivottavasti hoiti aika monelle pelaajalle, Haula sanoo.

– Pelaajille kuuluu loma. Myös sellaisille, jotka eivät jatka pelaamista SM-liigassa vaan siirtyvät ulkomaille tai lopettavat. Missä ovat heidän lomansa? Se on se iso juttu tässä.

Repo siirtyi sekä kesällä 2017 että kesällä 2018 Tapparasta Pohjois-Amerikkaan, Florida Panthersin organisaatioon, jolloin hänellä jäi lomat pitämättä.

Pirkanmaan käräjäoikeus linjasi, että vuosilomalain mukaiset lomakorvaukset on maksettava työsuhteen päättyessä myös jääkiekkoseurassa.

Jos päätöksestä tulee lainvoimainen, pelaajat saattavat alkaa valvoa saamiansa korvauksia tarkemmin ja vaatia niitä asianajajan avustuksella. Lomakorvaukset olisivat kaikki SM-liigaseurat yhteen laskien miljoonia euroja vuodessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos