Kärppien fanit raivona somessa – oliko ratkaiseva vihellys karmea tuomarivirhe? Kolhitun HPK-pelaajan joukkuekaveri: "Saattoi olla mun maila" - Liiga - Aamulehti

Ratkaiseva jäähy tuomittiin väärin – Kärppien Aleksi Heponiemi tyynenä: ”Ei se mitään, tuomari teki ratkaisun”

SM-liigan finaalien seitsemäs ottelu ratkesi ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 75.24, kun HPK:n Markus Nenonen iski ylivoimalla 2–1-maalin.

Aleksi Heponiemi näki finaalin ratkaisun jäähyaitiosta.

4.5.2019 22:43

SM-liigafinaalien seiskapeli venyi jatkoajalle, joka eteni pitkään Kärppien painostaessa ja HPK:n maalivahdin Emil Larmin pitäessä joukkueensa pinnalla.

Sitten HPK:n puolustajan Niklas Frimanin kasvoihin kolahti. Mailan lapa löi Frimanin kasvoihin verisen haavan, joka vaati välitöntä tikkausta. Tilanteessa olleelle Kärppien Aleksi Heponiemelle tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta.

Seuranneesta ylivoimasta HPK iski voittomaalin ja juhlii nyt kultaa.

Hidastuksen perusteella Frimanin kasvoihin osui HPK:n Niclas Luceniuksen, eikä Heponiemen maila.

– Joku maila sillä osui silmään. Ja laitettiin sille vähän tikkejä, Lucenius kertasi Iltalehdelle mestaruushuumassa.

Oliko se sinun mailasi?

– Mä en osaa yhtään sanoa. Saattoi olla tai sitten ei ollut mun maila. Mä vielä mielelläni näkisin sen tilanteen uudestaan, vaikka kuukauden päästä, Lucenius vastasi.

Kärppien Heponiemi kommentoi tilannetta Kalevalle näin:

–  Ei tainnut olla oma maila tällä kertaa. Ei se mitään, tuomari teki ratkaisun. HPK oli parempi tällä kerralla ja antaisee juhlansa. Turha on jossitella, Heponiemi sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut