Liveseuranta Ilves–SaiPa - Liiga - Aamulehti

Ilves vei jännitysnäytelmän – Samuli Vainionpää kruunasi tamperelaisten upean nousun jatkoerässä

Ilves on tullut päätöserään vauhdilla ja iskenyt jo kaksi maalia.

16.3.2019 16:40 | Päivitetty 16.3.2019 19:53

Ilves ja SaiPa tarjosivat Hakametsän yleisölle pudotuspelien 1. kierroksen avausottelussa jännitysnäytelmän.

Ilves oli suurissa vaikeuksissa kaksi ensimmäistä erää, mutta heräsi voittotaisteluun päätöserässä. Huima kiri nosti Ilveksen jatkoerään, jossa Samuli Vainionpää ratkaisi tamperelaisille voiton maalein 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0)

Ilves aloitti ottelun hyvin. Avauserän puolivälissä Ilves-hyökkääjä Arttu Ruotsalainen laukoi terävän kudin SaiPan maalin tolppaan. Hetkeä myöhemmin Ilves-pakki Juha Leimu haparoi omassa päässä ja Jonatan Tanus iski SaiPan 1–0-johtoon. Toisessa erässä sentit olivat taas SaiPan puolella, kun Ilveksen Joose Antonen kilautti tolppaa terävällä rannevedolla. SaiPa käytti oman paikkansa, kun Ilves-pakki Nikolas Matinpalo myöhästyi. SaiPa sai kaksykkösen yhtä Ilveksen puolustajaa vastaan ja Joni Nikko viimeisteli komeasti 2–0.

Päätöserään Ilves tuli kovalla tempolla. Ensiksi Ruotsalainen kilautti jälleen tolppaan, mutta hetkeä myöhemmin kiekko löysi tiensä maalipuiden väliin. Ruotsalainen tavoitti erinomaisella syötöllä Teemu Lepauksen, joka ohjasi kiekon maaliin. Vain reilu minuutti tästä, ja tamperelaiset tulivat tasoihin. Mark Floodin lyöntilaukaus livahti SaiPan maaliin ja Hakametsä oli hurmiossa. Päätöserän loppuhetket menivät Ilveksen komennossa, mutta kolmatta maalia kotijoukkue ei pystynyt iskemään.

Jatkoerää ehdittiin noin kolme minuuttia ennen kuin Ilves sai juhlia. SaiPa aloitti jatkoajan vahvasti ja loi heti ensiminuuteilla muutaman vaarallisen paikan. Ajassa 62.46 Hakametsä kuitenkin räjähti, kun Ilves iski. Flood laukoi viivalta, ja SaiPa-vahti Frans Tuohimaa ei pystynyt hallitsemaan kiekkoa. Paluukiekossa oli ensimmäisenä Vainionpää, joka iski kiekon puolityhjään maaliin ja tupsukorvat voittoon.

Pudotuspelisarja jatkuu jo sunnuntaina, kun Ilves matkaa SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan. Jatkoonpääsyyn vaaditaan kaksi voittoa.

Aamulehti seuraa tapahtumia livenä:

Juttua muokattu 21.35: Muutettu jatkoaika jatkoeräksi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: