Kiekkoennakko: Ilves kohtaa SaiPan Hakametsässä - Liiga - Aamulehti

Pudotuspeliavauksen kuumimmat kysymykset: Synnyttääkö Ilves taas kunnon huuman? Toistuuko puolivälieräsarja Tapparaa vastaan?

Kaksi vuotta sitten Ilves pehmitti Ässät säälipleijareissa 2–1 ja haastoi Tapparan tiukasti ikimuistoisissa puolivälierissä. Arkistokuva.

16.3.2019 13:40 | Päivitetty 16.3.2019 14:22

Synnyttääkö Ilves nyt samanlaisen pudotuspelihuuman kuin kaksi vuotta sitten?

Siitä saadaan ensimmäiset viitteet tänä iltana, kun Ilves aloittaa säälipleijarisarjan kotiottelulla SaiPaa vastaan. Kamppailussa on kovat panokset, sillä jatkopaikkaan vaaditaan vain kaksi voittoa. Näin ohi-peliin ei ole varaa.

Parhaassa tapauksessa Hakametsässä nähdään vielä kihelmöivä puolivälieräsarja Ilves–Tappara toissa kevään tavoin. Se edellyttää Ilveksen jatkopaikan ohella sitä, että JYP kaataa toisessa säälipleijariparissa Lukon. 

Kaksi vuotta sitten Ilves pehmitti Ässät säälipleijareissa 2–1 ja haastoi Tapparan tiukasti ikimuistoisissa puolivälierissä. Tampereen herruudesta taisteltiin täydet seitsemän kamppailua, kunnes Tappara selviytyi piinapenkistä.Ilveksellä oli katkon paikka jo lähes puoleen yöhön venyneessä kuudennessa kohtaamisessa, mutta huikea sauma jäi hyödyntämättä.

Tapparan kanadalaispuolustaja Blake Parlett päätti jännitysnäytelmän ajassa 107.39. SaiPa aloittaa loppusuoran säälipleijareista viime kevään tapaan. Silloin päävalmentaja Tero Lehterä johti joukkonsa riemukkaaseen voittoon Pelicansista ja päätti lahtelaisjoukkuetta luotsanneen Petri Matikaisen kolmen vuoden projektin synkästi. 

Vahva luonne tuli esiin myös puolivälierissä, kun SaiPa heräsi taistelemaan kolmen peräkkäisen TPS-tappion jälkeen. Upea kiri toi kaksi voittoa – eikä kolmaskaan jäänyt kauaksi. TPS ratkaisi kuudennen kamppailun vasta jatkoajalla. SaiPan peli yski runkosarjan päätösvaiheessa pahaenteisesti.

Yksi selitys löytyi pitkästä loukkaantuneiden listasta, mutta sen taakse on turha mennä. Tuskin Lehterä näin tekeekään. Ilves koki pahan menetyksen runkosarjan päätöskamppailussa, kun ykköspuolustaja Oskari Laaksonen jätti kaukalon kättään pidellen. Laaksonen huilaa ainakin tämän viikonlopun. Hänen paikalleen on nostettu Nikolas Matinpalo.

Pudotuspelikevät alkaa Hakametsässä lauantaiseen tapaan klo 17.

Ilves

Hyökkääjät:

Eemeli Suomi-Arttu Ruotsalainen-Teemu Rautiainen

Teemu Lepaus-Juhani Tamminen-Joose Antonen

Topias Haapanen-Erik Ahopelto-Joona Ikonen

Mike Halmo-Samuli Vainionpää-Juho Liuksiala

Puolustajat:

Jarkko Parikka-Nikolas Matinpalo

Tuomas Salmela-Mark Flood

Niko Peltola-Matt Generous

Juha Leimu

Maalissa:

Lukas Dostal (Riku Helenius)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos