Aamulehti seuraa: Varmistaako Ilves pudotuspelipaikan? Tappara JYPin kimppuun - Liiga - Aamulehti

Ilves varmisti pudotuspelipaikan kotiyleisön edessä – Tappara kärsi kirvelevän tappion Jyväskylässä

Ilves-leirissä riitti hymyä KalPa-voiton jälkeen. Joona Ikonen (kesk.) teki 3–1-osuman.

1.3.2019 18:15 | Päivitetty 1.3.2019 21:11

Tampereen Ilves on varmistanut pudotuspelipaikan Liigan kevään mittelöihin. Ilves varmisti sijoittumisensa vähintään 10 parhaan joukkoon runkosarjassa perjantaina Hakametsässä.

Ilves oli vahvempi KalPaa vastaan lukemin 4–1 (1–1, 2–0, 1–0). Näin sijalla 11 oleva Vaasan Sport jäi tamperelaisista 14 pisteen päähän.

Ilves hallitsi kaukalotapahtumia ja se repäisi voittoon toisessa erässä. Työmiehet Jarkko Parikka ja Joona Ikonen laukoivat joukkueensa 2–1- ja 3–1-osumat. Kolmannessa erässä Ilves pelasi hyvin, eikä antanut KalPalle juuri saumoja. KalPan ainokaisen laukoi avauserässä Ilkka Pikkarainen, joka tuttuun tapaansa toi tapahtumia ja kommelluksia kaukaloon.

Tappara metsästi voittoa Jyväskylässä JYPin vieraana. Tamperelaiset kaipasivat kipeästi pisteitä taistelussa runkosarjan kakkossijasta, mutta niitä jäi kirvesrintojen taskuun vain yksi kappale. JYP oli vierailijoitaan parempi voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0).

Tapparan avausmaalin iski Jere Karjalainen, kun ensimmäistä erää oli takana alle kolme minuuttia. Tamperelaiset tasoihin päätöserässä toi Joona Luoto, joka oli unohtunut vapaaksi jyväskyläläisten maalin eteen.

Voittomaalikilpailussa maalivahdit olivat pääosissa. Vasta 8. parissa syntyi ensimmäinen maali. Sen iski JYPin Samuli Ratinen.

TPS voitti omassa ottelussaan Jukurit jatkoajalla, ja on nyt neljä pistettä Tapparaa edellä runkosarjassa.

Seurasimme tamperelaisten otteluita livenä tällä sivulla.

Aamulehden liveseuranta:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: