Anton Ollikainen, 25, nousi pitkän kaavan kautta liigapelaajaksi – ensimmäinen osuma Tapparassa oli miehelle tyypillinen - Liiga - Aamulehti

Anton Ollikainen, 25, nousi pitkän kaavan kautta liigapelaajaksi – ensimmäinen osuma Tapparassa oli miehelle tyypillinen

Anton Ollikainen pääsi joukkuetoverien ja Hakametsän keskipisteeksi toisessa erässä.

9.2.2019 9:30

Kun Anton Ollikainen putkahti HPK:n junioriputkesta 2014, liigan ovet eivät nuorukaiselle avautuneet. Hänen piti etsiä kiertoreitti Mestiksen kautta. Peliitat, TuTo, Hokki, LeKi...

Vihdoin 18.1.2019 Ollikaisesta leivottiin 25-vuotiaana liigapelaaja, kun mies puki päälleen Tapparan paidan vierasottelussa SaiPaa vastaan.

Ensimmäisen liigamaalin aika koitti Hakametsässä 8. helmikuuta, kun Ollikainen lakaisi läheltä Tapparan 3–1-osuman. Lopulta peli päättyi 5–1.

–(Juhani) Jasu jätti hyvin ja pelasimme hyvin 3–2-tilanteen. Ensimmäinen yritys ei mennyt, mutta pääsin lyömään karat sisään. Se oli helppo maali. Teen 95 pinnaa maaleistani maalivahdin alueelta, joten siitä niitä tulee muutenkin luudittua, Ollikainen kertasi.

Miehen puhelimeen oli tullut monta onnitteluviestiä maalin jälkeen.

–Ihan nopeasti vilkaisin puhelinta pelin jälkeen. Katson ne viestit sitten paremmalla ajalla. Hyvältä tuntuu tietenkin.

Ollikainen on päässyt mukavasti liigarytmiin. Hän on saanut vyölle paljon Mestis-pelejä viime kausien aikana, eikä ole enää ihan poikanen.

Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi tiesi Ollikaisen jo vuosien takaa Hämeenlinnasta.

–Laitamme LeKiin omia nuoria pelaajiamme pelaamaan Mestistä. Ollikaisen kohdalla tämä meni niin, että LeKi tavallaan kasvatti meille pelaajaa. Olin nähnyt Ollikaisen joskus Kerho-vuosinani, joten tiesin vähän taustaa hänestä. Syksyllä hän pelasi erittäin hyvin LeKissä. Hän on fiksu ja luisteluvoimainen pelaaja.

Ollikainen ei osannut sanoa KooKoo-pelin jälkeen, missä joukkueessa hän päättää kautensa. Siirtoaikaa on vielä viikon verran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos