Rautakorpi kehui Suhosen ja Karjalaisen esiinmarssia – Tappara-hyökkääjä kertasi tuskanhetkiään: "Tunsin, että nyt ei ole kaikki hyvin" - Liiga - Aamulehti

Rautakorpi kehui Suhosen ja Karjalaisen esiinmarssia – Tappara-hyökkääjä kertasi tuskanhetkiään: "Tunsin, että nyt ei ole kaikki hyvin"

Teemu Suhonen väläytti terävää vetoaan ja teki yhden osuman.

9.2.2019 8:15 | Päivitetty 9.2.2019 9:08

Siitä on viisi kuukautta, kun Jere Karjalainen irvisteli kontallaan Hakametsän kaukalossa. Hän yritti ohittaa norjalaisen Storhamarin puolustajan Lars Lökken Östlin, mutta se jäi yritykseksi. Östli pani jalan eteen ja Karjalaiselta hajosi polvi.

–Ei tuntunut kovin hyvältä. Kokeilin siinä pelissä yhden vaihdon tällin jälkeen. Spurttasin mukaan hyökkäykseen ja tunsin, että nyt ei ole kaikki hyvin. Jalka muljui alla, ja minun oli pakko panna se peli pakettiin, Karjalainen kertaa tuskanhetkiään.

Östli sai tilanteesta 2+2 minuutin jäähyn, Karjalainen kuntoutusrumban. Vihdoin KooKoota vastaan Tappara-tykki pääsi jälleen irti. Noin kolmannella kosketuksellaan kiekkoon Karjalainen viimeisteli kauden ensimmäisen liigamaalinsa Tapparan ylivoimapyörityksen päätteeksi.

–Hyvä, että maali tuli nopeasti. Vähän hymyilytti kyllä siinä vaiheessa, täytyy myöntää. Asia ei jää roikkumaan, eikä tule paineita.

Karjalainen lähtee takamatkalta kevääseen:

Kaksi paikkaa on tullut Karjalaiselle erityisen tutuksi viime kuukausina – Hakametsän halli ja kotisohva. Jalkaa on hoidettu hallilla ja päätä kotona.

–Olen pelannut läpi HBO:n ja Netflixin, Karjalainen kuvailee ajanviettoaan sarjojen ja elokuvien parissa.

Hyökkääjä on viettänyt aikaa myös videopelien maailmassa, mutta mieli on palanut tosipeleihin.

Karjalainen on tehnyt Tapparalle neljän viime kauden aikana 51 runkosarjamaalia ja 10 pudotuspeliosumaa. Hänestä on tullut tärkeä osa voittavaa joukkuetta. Nyt mies joutuu kevään koitoksiin melkoiselta takamatkalta.

–Ei tämä helppoa ole. Muut ovat hakanneet sen 47 peliä alle ja itse tulin nyt ensimmäiseen liigapeliini. Yritän saada juonenpäästä kiinni. Hyvin tämä meni ja jaksoin pelata.

Jere Karjalainen onnistui lähes ensimmäisellä kosketuksellaan maalinteossa.

Tappara-käskijä Jukka Rautakorpi otti tyytyväisenä vastaan Karjalaisen paluun ja puolustaja Teemu Suhosen kirvesdebyytin.

–Molemmat ovat hyviä ja vahvistavia pelaajia meille. He tuovat kentälle oveluutta, taitoa ja viisautta. Molemmat laittoivat itsensä myös likoon ja menivät väleihin, Rautakorpi kiitteli kaksikkoa.

Suhonen tempaisi ensimmäisen Tappara-maalinsa lähes yhtä nopeasti kuin Karjalainen. Kotijoukkue sai kahden miehen ylivoiman ja Kristian Kuusela tarjoili kiekon Suhoselle. Tämä napautti tarkasti takakulmaan ja näytti, että homma käy ykkösylivoimassa.

Suhonen liikkuu ja tekee ratkaisunsa terävästi. Hänelle on tarjolla iso rooli, sillä joukkueen johtava kiekollinen pakki Otso Rantakari on pitkään sivussa. Kuinka pitkään, sitä Rautakorpi ei halunnut kommentoida.

Isäntien 3–1-osuman lakaisi maaliviivan tuntumasta sisään Anton Ollikainen. Siinä vaiheessa ottelua Tapparan kaikki maalintekijät olivat tehneet pelissä kauden ensimmäisen Tappara-osumansa Liigassa.

Ollikaiselle, 25, maali oli samalla liigauran ensimmäinen.

Bäckström otti ison torjunnan

1. erä: Jere Karjalainen palasi ryminällä ja laukoi 1–0-osuman lähes tyhjiin. Avausmaalin syöttänyt Ben Blood tarjoili myös KooKoon 1–1-maalin ja Malte Strömwall katkaisi kymmenen pelin maalittoman putkensa. Tappara siirtyi uudelleen johtoon ylivoimalla. Kristian Kuusela petasi ja Teemu Suhonen tinttasi 2–1.

2. erä: Kuusela sulki kiekon maalialueella ja Strömwall kokeili rangaistuslaukausta. Niklas Bäckström ei kuitenkaan lähtenyt sinne. Pian Anton Ollikainen lakaisi läheltä 3–1.

3. erä: Otto Rauhala ja Anton Levtchi pelasivat 3–2-hyökkäyksen Kuuselalle, joka rankaisi Samu Perhosta. Loppulukemat teki Matti Järvinen Sami Moilasen nappisyötöstä.

Viihdearvo: ★★

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: