Kapteeni Suomi ja pisteputkeaan kasvattanut Lepaus johtivat Ilveksen tärkeään voittoon – Kuopion yleisö raivostui tasoitusmaalista - Liiga - Aamulehti

Kapteeni Suomi ja pisteputkeaan kasvattanut Lepaus johtivat Ilveksen tärkeään voittoon – Kuopion yleisö raivostui tasoitusmaalista

Samuli Vainionpää on ryskännyt hyvin Ilveksen nelosketjun keskellä. Rooli on ollut pitkälti sama kuin Nuorissa Leijonissa.

8.2.2019 19:19 | Päivitetty 8.2.2019 21:06

Ilves juhli tärkeää jatkoaikavoittoa Kuopiossa perjantaina, kun KalPa kaatui 5–4 (2–2, 1–2, 1–0, 1–0). Kapteeni Eemeli Suomi (2+1=3) ja viiden ottelun pisteputkessa loistava Teemu Lepaus (1+1=2) johtivat joukkoja.

Ilveksen maalivahti Riku Helenius sai venyä pariinkin otteeseen Kuopion illan ensimmäisen 20 minuutin aikana, mutta hänen oli silti antauduttava. Mikko Nuutinen tulitti kotijoukkueen 1–0-johtoon ylivoimalla ajassa 4.47.

Ilves kuittasi kuitenkin reilua minuuttia myöhemmin. Puolustaja Nikolas Matinpalo, 20, laukoi uransa toisen liigamaalin.

KalPa oli avauserässä niskan päällä, mutta Ilves iski riistojen jälkeen. Niin kävi 2–2-tasoituksessakin. Ilveksen hyökkääjä Samuli Vainionpää, 19, ampui nopean laukauksen Denis Godlan ohi.

Kangasalalainen tuuletti villisti, paiskasi itsensä päin laitaa ja näytti heittävän kädellään mielikuvitusapinan pois harteiltaan. Myös Vainionpää teki uransa toisen liigamaalin.

KalPan 2–1-maalin teki puolustaja Ryan Wilson Aleksi Klemetin hienosta alustuksesta. Erätulos oli siis 2–2.

Toisessakin erässä nähtiin tukku osumia. Ilves pääsi heti erän alussa ylivoimalle ja se käytti saumansa. KalPa-neliö hajosi ja Teemu Lepaus löysi Eemeli Suomen maalin edestä täysin vapaana. Lepaus on viiden ottelun pisteputkessa syöttöpisteensä jälkeen.

Ilvekselle sattui musta hetki erän puolessa välissä. Ari Gröndahlin ja Ilkka Pikkaraisen peräkkäiset maalit veivät KalPan 4–3-johdossa päätöserään.

Kolmannessa erässä Ilves haki tasoitusta, mutta yritys meinasi mennä epätoivon puolelle. KalPa puolusti erinomaisesti. Ilves sai kuitenkin mainion mahdollisuuden ajassa 56.02, kun Joni Ikonen otti kotijoukkueelle jäähyn. Kapteeni Suomi tasoittikin ottelun tarkalla rannelaukauksella. Niiralan montun kotiyleisö raivostui osumasta, sillä KalPa-puolustaja Mikael Seppälä oli satuttanut jalkansa kulmakamppailussa, eikä hän kyennyt pelaamaan täysipainoisesti maalin tuoneessa vaihdossa. Jäähyä ei tilanteesta vihelletty.

Ilves kesti jatkoajan alussa alivoiman ja pääsi juhlimaan voittoa hetkeä myöhemmin. Suomi vapautti Lepauksen läpiajoon. Laituri otti kiekon taidokkaasti mukaansa luistimellaan ja sivalsi Ilveksen voitonjuhlat käyntiin.

Ilves nousi voitollaan HIFK:n ohi seitsemänneksi ja kasvatti eroa 12. olevaan KalPaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut