Ilves-luotsi Karri Kivi antoi harvinaisen kunnianosoituksen kapteenilleen: "Nyt on ensimmäinen kerta" - Liiga - Aamulehti

Ilves-luotsi Karri Kivi antoi harvinaisen kunnianosoituksen kapteenilleen: "Nyt on ensimmäinen kerta"

Teemu Lepaus otti ratkaisumaalissa kiekon haltuunsa luistimellaan. Pian peliväline oli läpiajon päätteeksi Denis Godlan selän takana.

8.2.2019 22:28 | Päivitetty 8.2.2019 22:28

Teemu Lepaus nousi Kuopiossa Ilveksen sankariksi jatkoaikamaalillaan. Hän myös syötti KalPaa vastaan tehomies Eemeli Suomen 3–2-maalin toisessa erässä. Suomelle kertyi tehot 2+1=3 Ilveksen viedessä kaksi pistettä Niiralan montusta maalein 5–4 (2–2, 1–2, 1–0, 1–0).

–Olen antanut pelaajille pisteitä 1–5, mutta nyt on ensimmäinen kerta, kun kirjaan Suomelle 5,5 pistettä. Intoa oli pelissä osittain liikaakin puolin ja toisin. Ottelun ratkaisu oli, että pystyimme tappamaan jatkoajan alussa Niko Peltolan kakkosen. Peltolahan sitten korjasi erheensä syöttämällä Lepauksen voittomaalin, kehui Ilveksen valmentaja Karri Kivi suojattiensa otteita.

Intoa ottelussa oli todellakin enemmän kuin ymmärrystä. Tämä näkyi virhesumana molemmilla joukkueilla, eikä oikein ehjään kamppailuun päästy missään vaiheessa. Ilvekselle lähes kaikki kaikessa oli Suomen, Arttu Ruotsalaisen ja Teemu Rautiaisen muodostama ykkösvitja. Se pystyi useammankin kerran viemään kuopiolaisten puolustuksen solmuun.

Ilveksen pelaajista sekä Nikolas Matinpalo että Samuli Vainionpää tekivät molemmat kauden toisen maalinsa. Muutenkin kaverusten otteissa oli toivoa herättävää tekemistä. Oikealla tiellä tuntuvat olevan.

Lepaus oli ratkaisuunsa ja peliinkin tyytyväinen.

–Olihan nämä tärkeät kaksi pistettä meille. Ottelu oli vähän kummallinen sisältäen runsaasti niin virheitä kuin maalejakin. Tuntuu, että oma pelinikin on parantunut viime aikoina. Kauden alussa oli lento päällä, sitten seurasi suvantovaihe ja nyt taas kulkee kaikki oikein mukavasti, tilitti ottelun ratkaisija.

Tappionsa myötä KalPa juuttui sarjassa pudotuspelien ulkopuolelle entistä tiiviimmin. Ilves puolestaan varmisteli pudotuspelipaikkaansa. Pelejä on kuitenkin runsaasti jäljellä ja molemmilla on vielä mahdollisuutensa. Kiven mukaan turha on vielä olla rinta rottingilla. KalPan luotsi Sami Kapanen uskoo edelleen pudotuspelipaikkaan, joskaan helpolla se ei tule. Kolmen pisteen voittoja tarvitaan, jotta tavoite toteutuisi.

Ilveksellä on nyt viikon huili edessään, ja viikon päästä vastaan asettuu Pelicans Tampereella. Lahtelaiset ovat neljä pistettä Ilveksen edellä ja lisäksi heillä on kaksi ottelua Ilvestä vähemmän pelattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut