Ilveksen unelma suorasta puolivälieräpaikasta murenemassa – Tapparan ote runkosarjan kakkossijasta vahvistui - Liiga - Aamulehti

Ilveksen unelma suorasta puolivälieräpaikasta murenemassa – Tapparan ote runkosarjan kakkossijasta vahvistui

Tomas Zaborsky on viime kierroksilla ollut kovassa vireessä.

8.3.2019 21:03 | Päivitetty 8.3.2019 21:07

Jääkiekkoliigan tämän hetken kuumin kotijoukkue Pelicans oli juuri niin kova kuin etukäteen ajateltiin.

Pelicans oli voittanut neljä edellistä kotiotteluaan hurjalla maalierolla 29–10, joten Ilves joutui Lahdessa valtavan haasteen eteen. Se haaste oli tamperelaisille lopulta liian suuri: Pelicans väänsi vierailijoistaan niukan voiton maalein 2–0 (0–0, 2–0, 0–0).

Vielä ensimmäisessä erässä ottelu pysyi tasaisena, mutta toisessa erässä isännät siirtyivät kuskin paikalle. Pelicansin toisen erän maalit iskivät Jesse Ylönen ja Jesse Mankinen.

Päätöserän loppupuolella Ilvekselle tarjottiin mahdollisuutta päästä peliin mukaan, kun lahtelaisten Severi Lahtinen sai pelirangaistuksen korkeasta mailasta. Hyökkääjä huitaisi korkealla mailalla Ilves-pakki Oskari Laaksosta, joka poistui kaukalosta pukukopin puolelle. Nuori lupaus ei palannut ottelussa enää peliin.

Ilves ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään 5 minuutin ylivoimaansa, vaan Pelicas kesti vierailijoiden pyörityksen ja nappasi arvokkaat kolme pistettä.

Tappio tarkoitti Ilveksen osalta sitä, että tupsukorvien haaveet suorasta puolivälieräpaikasta kokivat kovan kolauksen. Tällä hetkellä kuudetta sijaa pitää hallussaan Lukko. Raumalaisilla on pisteitä 93, kun Ilveksellä niitä on 86. Molemmilla joukkueilla on jäljellä kolme ottelua.

Tappara on juna, joka ei pysähdy

Tappara porskuttaa jo kolmen ottelun voittoputkessa.

Tappara nousi runkosarjan kakkospaikalle nihkeiden Jukurit- ja Ässät-voittojen ansiosta. Perjantain Kouvolassa tilille tuli pitkästä aikaa selkeämpi voitto, kun KooKoo kaatui maalein 4–2 (0–0, 1–1, 3–1).

Tamperelaisten avausmaalin iski Tomas Zaborsky komealla tavalla: slovakkihyökkääjä löi kiekon ilmasta puolityhjään KooKoo-maaliin. Tamperelaisten muista osumista vastasivat Juhani Jasu, Anton Levtchi ja Valtteri Kemiläinen.

Voitollaan Tappara vankisti asemaansa runkosarjan kakkosena. Kirvesrinnoilla on nyt 105 pistettä, kun kolmossijalla majailevalla TPS:llä niitä on 100. Otteluita Tapparalla on jäljellä kaksi, turkulaisilla kolme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos