Ilves hukkasi ylivoimamahdollisuutensa - ”Tarvitsemme lisää tylyyttä ja päättäväisyyttä" - Liiga - Aamulehti

Ilves hukkasi ylivoimamahdollisuutensa - ”Tarvitsemme lisää tylyyttä ja päättäväisyyttä"

Vääntöä riitti Lahden perjantai-illassa. Kotijoukkue oli fyysisissä yhteenotoissa usein niskan päällä.

8.3.2019 22:36 | Päivitetty 8.3.2019 23:14

Ilves oli vienyt ennen perjantain kamppailua kaikki kolme aiempaa kohtaamista Pelicansia vastaan tämän kauden liigassa.

Ei voitto olisi nytkään ollut suuri vääryys, mutta silloin kun jäät pallopelissä nollille, ottelua on pirun hankala voittaa.

Kovassa lennossa jatkava Pelicans onnistui ohittamaan Lukás Dostálin kahdesti. Kun virkaveli Jussi Olkinuora nollasi kaikki Ilveksen yritykset, jäivät todella tärkeät sarjapisteet lahtelaisisännille. Pelicans vankisti paikkaansa neljän joukossa, tamperelaisilla riittää vielä loppukierroksille rutkasti panoksia.

Edellisen pelin HIFK:ta vastaan flunssan takia väliin jättänyt Teemu Rautiainen palasi nyt tositoimiin. Juonikas laituri pettyi tulokseen.

–Peliin lähtö oli meiltä vahva. Silloin kun vastassa on yksi sarjan kovimmista kotijoukkueista, niin ok-peli ei riitä, valitettavasti. Pitää pystyä parempaan, Rautiainen summasi.

Karmeaa ylivoimaa

Ilves pääsi kokeilemaan ylivoimaa jokaisessa erässä. Tulos jäi kerta toisensa jälkeen piippuun. Vieraiden todellinen etsikkoaika osui päätöserän loppupuolelle, kun lahtelaishyökkääjä Severi Lahtinen otti ajassa 53.19 viiden minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Iskun kohteeksi joutunut Oskari Laaksonen luisteli osuman jälkeen suoraan pukukoppiin.

Ilves pelasi useamman minuutin jopa kuudella neljää vastaan. Maukkaimman tekopaikan hukkasi Teemu Lepaus. Lepaus pääsi tälläämään poikittaissyötöstä. Lähes puolet maalista ammotti tyhjyyttään, mutta niin vain Jussi Olkinuoran patja ilmestyi Ilves-hyökkääjän kudin tielle.

–Meidän täytyy saada ylivoima nopeasti kuntoon. Jos peruspelaamisestamme uupui se viimeinen terävyys ja tylyys, niin kyllä ne samat jutut puuttuivat myös ylivoimasta. Homma meni siirtelyksi, Rautiainen korosti ja oli täysin oikeassa.

Ilveksellä on nyt kolme peliä aikaa hioa pienet asiat kuntoon.

–Työnteon myötä kaikki paranee. Pitää myös muistaa, että onni täytyy ansaita. Nyt sopivat pomput jäivät tulematta, Rautiainen sanoi.

Oli niin tai näin, Lahden perjantai-illassa nähtiin erittäin viihdyttävä kiekkopeli. Kaukalossa oli vauhtia, tunnetta ja tiukkoja kaksinkamppailuita. Ottelu muistutti jo playoff-touhua.

–Jos joskus pelin loppunumerot kuvastavat jään tapahtumia, niin nyt oli se hetki. Tämä oli hieno ilta ja erittäin kova ottelu. Meillä jäi homma juuri sen verran piippuun, ettemme ansainneet enempää. Meiltä uupuivat maalille meno, tylyys ja hyökkäysten päättäminen. Olisimme tarvinneet hieman lisää äijämäisyyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: