Näin Ilveksen tähtipelaajan Arttu Ruotsalaisen tälliä hoidettiin vaihtoaitiossa - Liiga - Aamulehti

Näin Ilveksen tähtipelaajan Arttu Ruotsalaisen tälliä hoidettiin vaihtoaitiossa – ryhmässä vain pari pelikuntoista sentteriä

Arttu Ruotsalainen sai heti päätöserän tällin jälkeen jalkaansa ensihoitoa vaihtoaitiossa.

27.1.2019 7:45

Ilves-fanit säikähtivät lauantain JYP-pelin päätöserässä. Tamperelaisjoukkueen ykkössentteri Arttu Ruotsalainen irvisteli tuskaisena vaihtoaitiossa, eikä tullut jäälle loppuminuuteilla. Pelikatkolla Ruotsalainen kokeili jalkansa kuntoa, mutta muut hoitivat 3–1-voiton sinetöinnin.

Tähtihyökkääjä sai tällin mitä luultavimmin tilanteessa, jossa hän jäi JYP-konkari Jani Tuppuraisen alle kolmannessa erässä. Tuppurainen kävi hetken päästä tiedustelemassa Ruotsalaisen kuntoa Ilves-aition edessä.

Ilves on kokenut tällä kaudella kohtuuttoman monta takaiskua, mitä loukkaantumisiin ja pelikieltoihin tulee. On aivotärähdyksiä, luistimenviiltoja ja kaikenlaista ei-toivottua, mutta Ilveksen onneksi varsin moni huili on jäänyt lyhytaikaiseksi.

Ilves on pelannut nyt 45 kamppailua ja peräti 21 joukkueen pelaajaa on kirjauttanut tililleen 34 ottelua tai enemmän. Kaikissa peleissä ovat olleet mukana Mark Flood, Joona Ikonen, Teemu Lepaus ja maalivahti Antti Lehtonen. Ässistä siirtyneellä Niko Peltolalla on niin ikään 45 ottelua tilastoissa.

Juho Liuksialan videohaastattelu:

Ruotsalaisen menettäminen hetkeksikin olisi kova kolaus pudotuspeleihin haluavalle ryhmälle.

Ilveksen pääkäskijä Karri Kivi kommentoi lyhyesti, että diagnoosi Ruotsalaisesta saadaan alkuviikosta. Apuluotsi Jouko Myrrä oli seuran Twitter-tilin perusteella astetta toiveikkaampi ja arvioi Ruotsalaisen selviytyvän jääpusseilla ja 1–2 vuorokauden huililla.

Ruotsalainen on ollut koko sarjan parhaita senttereitä kuluvalla kaudella. Keskiviikkona hän latoi hatullisen maaleja HIFK:n verkkoon ja johti lauantaina kaukalon parasta ketjua laidoillaan Eemeli Suomi ja Juho Liuksiala. Ensimmäisen kerran sitten joulukuun alun Ruotsalaisen peliminuutit (16.53) jäivät alle 20:n, kun mies katseli viime hetkiä vaihtopenkin vasemmasta laidasta.

Ruotsalainen sai huoltaja Lasse Laukkaselta jääpussin JYP-koitoksen päätöserässä.

Ilveksen sentterikaluston laatu kyseenalaistettiin ennen kauden alkua, mutta ongelmaksi ei ole muodostunut niinkään pelaajien laatu, vaan kyky kestää iskuja. Jerry Ahtola aloitti kauden sairastuvalla ja putosi uudelleen riveistä Hämeenlinnassa. Ahtolan kausi on ohi. Sivussa ovat myös Panu Mieho ja Juhani Tamminen, joten tungosta tärkeälle tontille ei ole.

Ahopelto debytoi

Lauantaina liigassa debytoi seuran junioriputken läpi tullut Erik Ahopelto, 22, jolla on vyöllään runsaat 50 ottelua Mestiksestä. Ahopelto pelasi fiksusti riskejä vältellen, mutta tuskin on ratkaisu keskikaistalle kevättä ajatellen. Hän ei vaikuta fyysisesti riittävän valmiilta koviin kamppailupeleihin.

Mestiksessä Ahopelto on pelannut tällä kaudella Kooveen paidassa 33 peliä tehoin 4+18. Liigadebyytissä hänellä oli yksi maukas tekopaikka Teemu Lepauksen ovelasta jätöstä, mutta viimeistely ei onnistunut.

Senttereistä pelikunnossa ovat varmuudella, ellei siis viime yönä sattunut mitään, Samuli Vainionpää ja Eero Savilahti. Lisäksi Teemu Lepauksella on valmiudet pelata keskellä, mutta taiturin vahvuudet tulevat parhaiten esiin laiturin paikalla.

Ylivoima tuotti kaksi maalia

1. erä: Ilves rankaisi Jerry Turkulaisen jäähystä Topias Haapasen osumalla ajassa 1.53. Haapanen ohjasi neliön sisältä Eemeli Suomen syötön nätisti etukulmaan. JYP-vahti Joona Voutilainen ryösti Julius Valtosen huippupaikassa, mutta pian Juho Liuksiala viimeisteli 2–0-maalin vahvan nousun päätteeksi. Ilves oli erässä ylivoimainen.

2. erä: Eric Perrinin korkea maila kostautui erän alussa, kun Ilves leipoi toisen ylivoimamaalin. Joona Ikonen sai ensimmäisenä lapansa irtokiekkoon ja ohitti Voutilaisen. Kuten Haapasen osumassa, esityön tekivät Suomi ja Oskari Laaksonen.

3. erä: Ilves suojeli johtoaan hyvin viimeiselle vitoselle saakka, jolloin JYP alkoi päästä maalipaikoille Jarkko Immosen johdolla. Antti Lehtosen nolla kesti 58 minuuttia, kunnes Robert Rooba napautti 6–4-ylivoimalla kavennuksen. Se ei johtanut sen suurempaan hämmennykseen Ilveksen leirissä. Kotijoukkue hoiti lopun hyvin.

Entä nyt: Ilves jatkaa kauttaan keskiviikkona Vaasassa.

Viihdearvo: ★★

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: