Kovan tällin saanut Tappara-lupaus sivuun kokoonpanosta – Jukka Rautakorpi on tehnyt muutoksia - Liiga - Aamulehti

Kovan tällin saanut Tappara-lupaus sivuun kokoonpanosta – Jukka Rautakorpi on tehnyt muutoksia

Maalivahdin varpaan kärkeen se pysähtyi. Anton Levtchin yritys rankkarissa oli komea, vaikkei se aivan onnistunutkaan.

24.1.2019 12:24

Jääkiekossa on sanonta, että voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta. Tapparalla on allaan tiistain KalPa-voitto ja seitsemän voittoa viimeisestä kahdeksasta pelistä, mutta päävalmentaja Jukka Rautakorpi on osin pakon sanelemana, osin ei turvautunut muutoksiin ennen torstain Lukko-peliä.

Tappara saa puolustukseensa takaisin tähtipeluri Otso Rantakarin, joka palaa ykköspakkipariin Veli-Matti Vittasmäen rinnalle. Ruotsalaiskonkari Elias Fälth putoaa kokoonpanon ulkopuolelle, Tuukka Mäntylä on seitsemäs puolustaja.

Rantakari on tehnyt 42 ottelussa pisteet 5+17=22 ja on Liigan puolustajien pörssissä seitsemäntenä. Häneltä on kuitenkin nähty tammikuun otteluissa paljon virheitä, joita Tappara mielellään välttelisi Lukon kaltaisia top 6 -joukkueita vastaan.

Hyökkäyksessä mainiota tammikuuta pelaava Anton Levtchi saa komennuksen ykkösketjuun Jan-Mikael Järvisen ja Kristian Kuuselan rinnalle. Levtchi on tehnyt vuoden ensimmäisen kuun kahdeksaan otteluun tehot 0+7=7. Saldo voisi olla parempikin – Levtchin forsberg- tai barkov-henkinen rangaistuslaukaus jäi vain senttien päähän onnistumisesta KalPaa vastaan.

Levtchin tieltä Otto Rauhalan vierelle kolmoseen siirtyy Antti Erkinjuntti.

KalPa-pelissä kovan tällin saanut Sami Moilanen ei pelaa raumalaisia vastaan. Tilalla on Anton Ollikainen. Maalille Tappara asettaa Christian Heljangon, joka huilasi tiistaina.

Tappara on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Sama kahdeksan ottelun otanta ei imartele Lukkoa, joka on voittanut vain kaksi ottelua kyseisellä ajanjaksolla. Joukkue on kuitenkin sarjassa kuudentena. Viimeisin tappio tuli keskiviikkona HPK:lle, joten lepoaikaa ei liiaksi ole.

Lukko on voittanut joukkueiden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta kaksi tällä kaudella. Kamppailu käynnistyy Hakametsän jäähallissa kello 18.30.

Tapparan kokoonpano Lukko-ottelussa

Hyökkääjät:

Anton Levtchi–Jan-Mikael Järvinen–Kristian Kuusela

Tomas Zaborsky–Matti Järvinen–Niko Ojamäki

Joona Luoto–Otto Rauhala–Antti Erkinjuntti

Matias Lehtonen–Juhani Jasu–Anton Ollikainen

Puolustajat:

Veli-Matti Vittasmäki–Otso Rantakari

Ben Blood–Valtteri Kemiläinen

Toni Utunen–Aleksi Elorinne

Tuukka Mäntylä

Maalivahdit:

Christian Heljanko (Niklas Bäckström)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos