Tämän ottelun Karri Kivi nimesi "kauden erikoisimmaksi" – Ilveksen kultakypärä loisti: "Ärsytti niin paljon" - Liiga - Aamulehti

Tämän ottelun Karri Kivi nimesi "kauden erikoisimmaksi" – Ilveksen kultakypärä loisti: "Ärsytti niin paljon"

Jatkoaikamaalia tuulettanut Arttu Ruotsalainen nosti kauden pistesaldonsa 16+17=33:een.

24.1.2019 8:30

Olipahan ottelu!

–Oli kauden erikoisin peli, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kiteytti ja osui naulan kantaan.

Ilves ja HIFK tarjosivat Hakametsän kiekkokansalle maaleja, kommelluksia ja tapahtumia. Ottelu ei ollut vain vuoristorata, se oli useampi vuoristorata peräjälkeen.

Aloitetaan kriittisesti: Ilves ja HIFK olivat jättäneet puolustamisen, kurinalaisuuden ja huolellisuuden kotiin. Näin ei saisi käydä, kun kaudesta on pelattu yli kaksi kolmannesta. Ilveksen peli oli erityisen sekaisin ensimmäiset kaksi erää. HIFK johtikin ottelua vielä 35 peliminuutin kohdalla 4–1 ja luvut olisivat voineet olla vielä rumemmat.

Tuomas Salmela ja Ville Varakas pistivät painiksi avauserässä.

Salmela otti selätysvoiton.

Valkopunaiset vieraat iskivät tikarin toisensa perään tupsukorvien kylkiluihin.

HIFK teki 2–1-maalin 34 sekuntia Ilves-hyökkääjä Eero Savilahden tasoituksen jälkeen. Myöhemmin toisessa erässä Joonas Rask ohjasi HIFK:lle 3–1 ajassa 28.12. Karri Kivi komensi pelaajansa aikalisälle. 15 sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen Ilves-maalissa.

Vielä kolmannessa erässäkin tapahtui. Kun Ilveksen kultakypärä ja myöhempi ylipäällikkö Arttu Ruotsalainen kavensi 3–4:ään, HIFK ei antanut armoa. Iikka Kangasniemi tuuletti 5–3-osumaa vaivaiset 11 sekuntia Ilveksen osumasta.

Monien selkäranka olisi katkennut moisista takaiskuista, mutta ei Ilveksen. Sisukas sakki nousi ensin rinnalle ja sitten ohi. Ihmenousua johti hienoa kautta pelaava Ruotsalainen.

Ruotsalainen tasoitti pelin ajassa 58.36 Ilveksen pelatessa ilman maalivahtia. Jatkoajalla maajoukkuemiehen rannelaukaus räjäytti Hakametsän. Ihmenousu 6–5-voittoon ja hattutemppu.

Jatkoajan ratkaiseva laukaus...

...tuuletus...

...ja ryhmähali.

Uran ensimmäinen hattutemppu Liigassa sai jäyhän oululaisen hymyilemään.

–Maistui todella hyvältä. Ärsytti niin paljon kaksi ensimmäistä erää, että sain sieltä voimaa maaleihini, Ruotsalainen kertoi.

Päävalmentaja Kivi pyöritteli päätään läpi toimittajien haastattelun.

–1–4-tilanteeseen asti ei näkynyt yhtään mitään sovituista asioista. Kahdessa ensimmäisessä erässä en tainnut olla tyytyväinen yhteenkään vaihtoon. Missään muodossa, Kivi ruoti.

JYPin miesten vierailu

Ilves aloittaa tulevana viikonloppuna tärkeän vaiheen runkosarjasta, kun otteluita on jäljellä 17. Ilveksen seuraavista yhdeksästä vastustajasta seitsemän on sarjataulukossa kahdeksantena olevan Ilveksen alapuolella.

Seuraava vastustaja on JYP. Joukkueet kohtaavat kahdesti viikonvaihteessa. Tulevien pelien merkitys näkyi myös keskiviikkona, sillä JYPin päävalmentaja Risto Dufva ja urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari seurasivat Ilveksen ja HIFK:n vääntöä Hakametsässä.

–Ai he pääsivät halliin sisään? Järkkäreiden olisi pitänyt sanoa ovella, että peli on loppuunmyyty, Kivi velmuili.

Dufvaa ja Holtaria ei näkynyt katsomossa kolmannessa erässä. Toivottavasti duo ei luovuttanut Ilveksen suhteen ja suunnannut Keski-Suomeen. Heiltä saattoi jäädä paljon näkemättä.

Kultakypärä oli rautaa lopussa

1. erä: HIFK antoi Ilvekselle löylytyksen avauserässä. Teemu Eronen osui ylivoimalla.

2. erä: Helsinkiläisten maalihanat aukesivat. Sakari Salmisen 4–1-maalin jälkeen Ilves-vahti Riku Helenius sai luistella vaihtoon. Tilalle tuli Antti Lehtonen. Juho Liuksiala teki tärkeän 2–4-kavennuksen erän lopussa.

3. erä: Ilves lopetti hölmöilyt ja painoi kaasun pohjaan. Arttu Ruotsalainen osui toistamiseen kolmannessa erässä ajassa 58.36 ja tasoitti pelin 5–5:een.

Jatkoaika: Kultakypärä Ruotsalaisen huima ilta huipentui hattutempulla.

Yleisöä: 4 127

Viihdearvo: ★★★★★

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: