Ilves suoritti ihmenousun, Ruotsalainen huipensi hattutemppunsa jatkoajalla – Karri Kivi: "Kauden erikoisin peli" - Liiga - Aamulehti

Ilves suoritti ihmenousun, Ruotsalainen huipensi hattutemppunsa jatkoajalla – Karri Kivi: "Kauden erikoisin peli"

Sakari Salminen (oik.) oli paha pideltävä Ilvekselle, tässä Oskari Laaksoselle.

23.1.2019 18:20 | Päivitetty 23.1.2019 21:42

Hakametsän jäähallissa pelattiin keskiviikkoiltana tärkeistä sarjapisteistä pudotuspelien kannalta, kun Ilves ja HIFK ottivat yhteen.

Ottelusta muodostui melkoinen näytös. Ilves ja HIFK jättivät turhan tarkan puolustuspelaamisen pukukoppiin ja latoivat maaleja urakalla.

HIFK oli vahva avauserässä, mutta se hyödynsi Ilveksen kömmähdyksistä vain yhden, kun Teemu Eronen osui ylivoimalla napakalla rannekudilla. Maali tarkoitti sitä, että Ilves oli päästänyt maalin viidellä peräkkäisellä alivoimallaan.

Toisessa erässä HIFK alkoi osua pahoin nukkuneen Ilveksen virheistä. Maalien syntytavat olivat riipiviä kotijoukkueelle. Juhani Tyrväinen teki HIFK:lle 2–1 vain 34 sekuntia Ilveksen Eero Savilahden kauden ensimmäisen osuman jälkeen.

Ja kun HIFK:n Joonas Rask ohjasi 3–1-maalin, Ilves turvautui aikalisään. Vain 15 sekuntia myöhemmin kiekko oli Ilveksen maalissa uudestaan.

Vielä kolmannessakin erässä tapahtui. Arttu Ruotsalainen kavensi pelin 3–4:ään, mutta HIFK:n taituri Iikka Kangasniemi osui vain 11 sekuntia myöhemmin. Monen joukkueen selkäranka olisi katkennut, mutta ei Ilveksen.

Topias Haapasen nätit kynät kavensivat 4–5:een ja kultakypärä Ruotsalainen johti joukkoja varsinaisen peliajan lopussa. Hienoa kautta pelaava sentteri suti maalin edestä tasoituksen ajassa 58.36, kun tupsukorvat pelasivat ilman maalivahti Antti Lehtosta. Lehtonen oli vaihdettu maalille 1–4-takaiskun jälkeen.

Ruotsalainen oli sankari myös jatkoajalla. Liigauran ensimmäinen hattutemppu, kolmen maalin ilta, tuli makeaan paikkaan.

–Kauden erikoisin peli, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi luonnehti pelin päätyttyä.

Kiven kanssa on helppo olla samaa mieltä. Ilves jatkaa kauttaan viikonloppuna kahdella JYP-kohtaamisella.

Aamulehti seurasi Ilveksen ja HIFK:n ilotulitusta livenä tällä sivulla.

Liveseuranta:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: