Ville Nieminen joutui jäynän uhriksi minuutteja ennen Pelicansin peliä - nauraa tilanteelle: ”Meinasi tulla kiire” - Liiga - Aamulehti

Ville Nieminen joutui jäynän uhriksi minuutteja ennen Pelicansin peliä – nauraa tilanteelle: ”Meinasi tulla kiire”

Ville Nieminen on nostanut Lahden Pelicansin Liigan kärkikahinoihin.

23.1.2019 8:14

Kiekkojoukkueiden arkea piristävät aina silloin tällöin pienet pukukoppijäynät. Parhaat, yhteiset naurut niistä saa, kun jäynän kohdekin kokee tilanteen huvittavaksi.

Näin kävi Ville Niemiselle viime perjantaina. Pelicansin hulvatonta henkeä kuvastaa kepponen, jonka kohteeksi päävalmentaja joutui juuri ennen kotiottelua TPS:ää vastaan.

–Se ei ollut edes kauhean paha, mutta se meni itse asiassa vahingoksi. Jäynä väärään aikaan, seitsemän minuuttia ennen peliä, Nieminen nauraa linimenttiä rasvapurkkiin -kikalle, joka nosti helakan punoituksen hänen kasvoilleen.

–Meinasi tulla kiire. Siinä tehtiin vähän hommia, oli lääkäri paikalla ja kaikennäköistä, että saatiin kuumotus ja punoitus alas.

Jäynän tekijä ei Niemisen mukaan ole vielä selvinnyt.

–Lahden poliisi tutkii. Ei vaan SAVAL, Suomen Ammattivalmentajien yhdistys tutkii, hän heittää huumorilla.

Episodista huolimatta, tai ehkä juuri sen ansiosta, Pelicans otti TPS:n kustannuksella viidennen voittonsa putkeen.

Peli-iloa

SM-liigassa ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Ville Nieminen on saanut pelikaanit lentoon.

Viime kaudella kymmenenneksi jäänyt Pelicans on nyt sijalla neljä. Nieminen ja kakkoskoutsi-pääomistaja Pasi Nurminen muodostavat äijämäisen ja intohimoisen valmentajatandemin, joka on saanut joukkueen pelaamaan näköistään peliä.

Pelaajien urheilullisuuteen panostava Pelicans paineistaa ahnaasti ja raastaa riistoja.

–Pelin rakenne on auttanut meitä tosi paljon siinä, että ollaan päästy kiinni taistelupeliin ja sitä kautta peli-iloon, Nieminen vahvistaa.

Kiekollisena lahtelaiset pyrkivät lyhytsyöttöpeliin, mutta eivät kategorisesti vaan pelitavassa on tilaa myös pitkille syötöille.

Pitkät matkat

Pelicans on Liigan kuntopuntarin ylivoimainen ykkönen voitettuaan kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän. Joukkue on niin hurjassa vireessä, että herää kysymys, jatkuuko lento kuuhun asti.

–Eikös juuri ollut kuunpimennys, Nieminen kuittaa ylimääräiset hehkutukset.

Tällä viikolla Pelicans taistelee kolmessa matkapelissä, joista viimeistä se kuitenkin isännöi.

Viikko käynnistyy keskiviikkona Vaasassa, jatkuu perjantaina Suomen toisella laidalla Lappeenrannassa ja huipentuu lauantaina back to back -matsiin SaiPaa vastaan Tallinnassa.

–Paha viikko, paljon matkustamista, ja meillä on jätkiä pois, Nieminen huolehtii, mutta kehuu samassa lauseessa vastuuta saaneita nuoria kuten 19-vuotiaita puolustajia Santtu Kinnusta ja Aapo Aholaa.

Pakistosta löytyy myös joukkueen tilastohirmu: sisäisessä pörssissä kolmantena oleva Oliwer Kaski johtaa Liigan puolustajien pistepörssiä 41 pelin saldollaan 8+20=28.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos