Valmentaja antoi yksinkertaisen ohjeen maalipörssin kärkipaikalle nousseelle Niko Ojamäelle - Liiga - Aamulehti

Valmentaja antoi yksinkertaisen ohjeen maalipörssin kärkipaikalle nousseelle Niko Ojamäelle: "Tassut vaan jään pinnassa ja eteenpäin"

Niko Ojamäki ampui KalPan verkkoon kauden 19. maalinsa.

22.1.2019 22:27

Päivän kysymys: Näkevätköhän kuopiolaiset painajaisia Niko Ojamäestä?

Reilut pari viikkoa sitten (5.1.) Ojamäki kuritti KalPaa neljällä maalilla. Tiistaina hän iski yhden komean täysosuman, kun Tappara kaatoi KalPan Hakametsässä 4–1.

Ja vastaus: –En usko, että näkevät. Nyt on vaan sattunut osumaan juuri KalPaa vastaan, Ojamäki, 23, myhäili.

Ojamäelle tiistai-illan maali oli kauden 19:s. Hän nousi jakamaan maalipörssin kärkipaikan KooKoon Malte Strömwallin ja Kärppien Ville Leskisen kanssa.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kehui maalitykkinsä kokonaisvaltaista peliä.

–Ojamäki on hyvässä kunnossa, puolustaa vahvasti, riistää ja raataa. Hänellä on hyvät tekniset ominaisuudet, luistelu ja laukaukset ovat vahvoja. Viime kaudella opettelimme hänen kanssaan näitä juttuja syksyn ajan. Siitä eteenpäin on mennyt hyvin. Viime kevät oli jo hyvä, samoin tämä kausi alusta asti.

Ojamäki on jo rikkonut yhden kauden maaliennätyksensä, vaikka runkosarjaa on vielä 17 kierrosta pelaamatta. Rautakorpi muistutti, että Ojamäellä voisi olla vielä enemmänkin maaleja.

–Nytkin oli pari "tonttia" maalin lisäksi. Ei muuta kuin tassut vaan jään pinnassa ja eteenpäin, valmentaja ohjeisti.

Tappara on voittanut seitsemän kahdeksasta viime ottelustaan ja tukevoitti asemiaan Liigan kakkosena.

Nelosketjun hyökkääjä Matias Lehtonen laukoi uransa ensimmäisen liigamaalin (2–1) toisessa erässä.

–Hän on hyvä taistelija ja energiapelaaja – peli näyttää koko ajan paremmalta ja paremmalta. Hän antaa joka kerta kaikkensa tuonne kentälle. Sitä ei tarvitse epäillä, Rautakorpi kehui 23-vuotiasta puurtajaa.

Tapparan maalissa konkari Niklas Bäckström, 40, pelasi varmasti ja torjui 23 kertaa.

Bäckström ehti vaivihkaa rakentaa pitkän "nollaputken", jonka KalPan Frank Gymer katkaisi.

Bäckström piti maalinsa puhtaana komeat 179 minuuttia ja 47 sekuntia.

Takaiskuton jakso rakentui hiukan erikoisista palasista. Se alkoi 28. marraskuuta Tappara–Jukurit-ottelusta. Jukurit teki alussa kaksi maalia reiluun seitsemään minuuttiin, mutta Tappara voitti pelin 4–2.

Seuraavan ottelun Bäckström pelasi 3. joulukuuta Ässiä vastaan. Tuloksena oli nollapeli (2–0). Viime lauantaina JYPiä vastaan Bäckström tuli maaliin kolmen takaiskun jälkeen, eikä päästänyt yhtään kiekkoa taakseen 2–4-tappiossa. JYP teki viimeisen osumansa tyhjään maaliin. Nollaputki päättyi Kalpa-ottelun avauserässä ajassa 14.42, kun Gymer iski KalPalle 1–1-tasoituksen ylivoimalla.

Ikäviäkin asioita otteluun mahtui: Tapparan nuori hyökkääjä Sami Moilanen loukkaantui toisessa erässä, kun KalPan Jaakko Rissanen tuuppasi hänet pää edellä päin laitaa.

Moilanen talutettiin huojuvin jaloin pukukoppiin. Näytti siltä, että Moilanen horjahti ennen Rissasen tönäisyä, mutta olisiko Rissanen voinut jättää taklaamatta?

Tätä varmaan miettii Liigan kurinpitokin lähiaikoina. Moilanen sai aivotärähdyksen. Rissanen ei saanut jäähyä.

–Katsoimme tilanteen videolta erätauolla. Ei siinä taklattu päähän, mutta kaveri vauhditti käsillä Moilasen päin seinää. Se oli vastaavan tyyppinen kuin Tuukka Mäntylän taklaus Sport-pelissä, josta tämä sai kolme peliä pelikieltoa, Rautakorpi arvioi.

Katso videolta Niko Ojamäen haastattelu:

.

Tappara karkasi toisessa erässä

1. erä: Jan-Mikael Järvinen ja Anton Levtchi sahasivat KalPan puolustuksen auki ja Juhani Jasu sai tuupata takatolpalta kiekon tyhjään maaliin ylivoimalla. KalPa tasoitti Frank Gymerin yv-osumalla.

2. erä: Matias Lehtonen täräytti harhasyötöstä Tapparan 2–1-johtoon. Niko Ojamäki lisäsi lukemiksi 3–1 ja Jan-Mikael survoi maalin edestä 4–1.

3. erä: Tappara mukavoitui ja KalPa loi muutaman paikan, muttei saanut kavennusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut