Agitaattori nousee taitureiden väliin – Olisiko vihdoinkin Ilveksen voittovuoro? - Liiga - Aamulehti

Agitaattori nousee taitureiden väliin – Olisiko vihdoinkin Ilveksen voittovuoro?

Ilveksen Samuli Vainionpää ottaa kolmosketjun keskeltä Jerry Ahtolan paikan illan Kärppä-ottelussa.

17.1.2019 13:42 | Päivitetty 17.1.2019 15:19

Nuorten MM-kilpailuissa ja niiden jälkeisessä mestaruushumussa erottunut Samuli Vainionpää saa tänä iltana loistavan tilaisuuden. Rouhijasenttereiden aateliin noussut hyökkääjä pääsee metsästämään maaleja Ilveksen mailataitureiden Teemu Lepauksen ja Joose Antosen rinnalla, kun tamperelaisjoukkue hyökkää liigajohtaja Kärppien kimppuun.

Vainionpään pistesaldo näyttää toistaiseksi lukemia 1+3=4. Kangasalan kasvatti ottaa kolmosketjun keskeltä Jerry Ahtolan paikan.

Runkosarjaa dominoiva Kärpät on repäissyt jo 17 pisteen johdon, mutta oululaisten peli on tökkinyt vuodenvaihteen jälkeen tavallista enemmän. Viidestä pelistä on tullut peräti kolme tappiota. Sen sijaan Ilves on kuuma juuri nyt. Karri Kiven luotsaama joukkue on noussut jo pisteen päähän suorasta puolivälieräpaikasta. Tuoreet vierasvoitot HPK:sta ja Tepsistä todistavat Ilveksen ison potentiaalin.

Ässistä tullut puolustaja Niko Peltola nähdään nyt ensimmäisen kerran uuden kotiyleisön edessä. Toki Ilves on hänelle tuttu jo jaksolta 2010–13. Sen jälkeen hän siirtyi vielä silloin kotimaan liigassa pelanneen Jokerien vahvuuteen.

Ilves on piinannut Kärppiä tällä kaudella jo kolmessa kohtaamisessa. Oululaisjoukkue on voittanut kaikki edelliset kohtaamiset maalin erolla – viimeksi vasta jatkoajan viimeisellä minuutilla. Olisiko vihdoinkin Ilveksen voittovuoro?

Hakametsän jännityskamppailu alkaa tänään kello 18.30.

Ilveksen kokoonpano

Eemeli Suomi-Arttu Ruotsalainen-Teemu Rautiainen

Topias Haapanen-Panu Mieho-Joona Ikonen

Teemu Lepaus-Samuli Vainionpää-Joose Antonen

Mike Halmo-Eero Savilahti-Juho Liuksiala

Julius Valtonen

Jarkko Parikka-Oskari Laaksonen

Niko Peltola-Mark Flood

Juha Leimu-Nikolas Matinpalo

Antti Lehtonen (Riku Helenius)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos