Tshekkiläismaalivahti Miroslav Svoboda Tapparaan - Liiga - Aamulehti

Tappara teki päätöksensä – tshekkiläisvahti NHL-organisaatiosta kirvesrintaan

Miroslav Svoboda oli HC Plzenin mitalipeleihin yltäneen joukkueen kulmapalasia viime kaudella Tshekin liigassa.

14.1.2019 11:57 | Päivitetty 14.1.2019 12:01

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoi viime lauantain Sport-ottelun jälkeen, että seura ei ole tehnyt lopullista ratkaisua loppukauden maalivahtitilanteestaan.

–Koitamme parantaa jokaisella osa-alueella, Rautakorpi lausui.

Ainakin jonkinlainen ratkaisu saatiin maanantaina, kun Tappara tiedotti tshekkiläismaalivahti Miroslav Svobodan loppukauden sopimuksesta.

Svobodalla, 23, on värikäs seurahistoria nuoresta iästä huolimatta. Vsetinin kasvatti on pelannut Tshekin kakkos- ja kolmostasoilla. Läpimurto Tshekin pääsarjassa nähtiin viime kaudella 2017–18, kun Svoboda oli HC Plzenin selkeä ykkösmaalivahti ja pelasi peräti 47 ottelussa (sarjan 3. eniten). Voittoja kertyi 33, eniten koko sarjassa.

Svoboda varattiin NHL:ään vuonna 2015, kun Edmonton Oilers valitsi hänet seitsemännellä kierroksella. Svoboda suuntasi kuitenkin viime kesänä Nashville Predatorsin NHL-organisaatioon. Maalivahti ei ole kuitenkaan pelannut tällä kaudella yhtään NHL- tai AHL-ottelua. Tilille on kertynyt 14 ottelua farmin farmissa ECHL:ssä Atlanta Gladiatorsin joukkueessa.

Tapparan ykkösmaalivahti on ollut tällä kaudella Christian Heljanko. Heljanko on ollut Liigan työllistetyin maalivahti – ykkönen otteluissa, voitoissa ja torjunnoissa. Ennen Svobodan hankkimista kakkosmaalivahtina ollut Niklas Bäckström on pelannut Liigassa viimeksi 3. joulukuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut