Niko Peltola palaa Ilves-paitaan - Liiga - Aamulehti

Ilves vahvisti puolustustaan – entinen KHL-pelaaja palaa tupsukorviin

Niko Peltola tuulettelee loppukauden Tampereen Ilveksessä.

14.1.2019 9:45

Tampereen Ilves on hankkinut Niko Peltolan, 28, vahvistamaan puolustustaan. Peltola pelasi alkukauden Porin Ässissä, mutta sarjajumbo on 20 pisteen päässä pudotuspelipaikasta ja pyrkii vähentämään kulujaan loppukauden osalta.

Peltola teki Ässien paidassa 39 ottelussa pisteet 0+8=8. Hän toimi toista kautta putkeen joukkueen varakapteenina.

Peltola on tuttu kasvo Ilves-paidasta. Lauttakylän Lujan kasvatti teki liigadebyyttinsä tupsukorvissa kaudella 2010–11. Kausina 2010–14 Peltola pelasi kaikkiaan 128 ottelua Ilveksessä.

Peltola on pelannut Liigassa Ilveksessä, Ässissä ja Sportissa. Kaudella 2014–15 puolustaja esiintyi Helsingin Jokerien paidassa KHL:ssä. Suomen maajoukkueessa Peltola pelasi kaksi ottelua kaudella 2016–17.

–Haimme joukkueeseen yleispuolustajaa, jolla on annettavaa pelin jokaiselle osa-alueelle ja joka pystyy pelaamaan isojakin minuutteja. Meille oli erityisen tärkeää, että pelaajan pelituntuma on kunnossa ja hänen persoonansa sopii nykyjoukkueeseemme, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi seuran tiedotteessa.

Peltola on Ilveksen toinen kauden 2018–19 aikana tehty hankinta. Aiempi hankinta, kanadalaispuolustaja Cam Barker ei ole enää joukkueen mukana. Ässät möi jo viime viikolla parhaan pisteidentekijänsä Sakari Salmisen HIFK:hon.

Ilveksen alkanut viikko on sieltä kovimmasta päästä. Tupsukorvat matkaavat ensi keskiviikkona Turkuun ja kohtaavat TPS:an. Torstaina isännöitävänä on Oulun Kärpät ja lauantaina odottaa Lukko-vierasottelu. Viikon kaikki vastustajat ovat sarjataulukon top 5 -joukkueita. Ilves voitti viimeisimmässä ottelussaan HPK:n 2–1 ja on sarjataulukossa yhdeksäntenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut