Ensimmäisen liigaosumansa viimeistellyt peruspuolustaja oli Ilveksen taistelutahdon ruumiillistuma - Liiga - Aamulehti

Ensimmäisen liigaosumansa viimeistellyt peruspuolustaja oli Ilveksen taistelutahdon ruumiillistuma – "Joukkue liikkui äärirajoillaan"

Nikolas Matinpalo laukoi kauden avausmaalinsa.

13.1.2019 7:25

Ensimmäistä liigakauttansa pelaava Nikolas Matinpalo, 20, nousi Ilveksen taistelutahdon ruumiillistumaksi lauantaisessa vieraskamppailussa.

Espoolaislähtöinen puolustaja viimeisteli uransa avausmaalin liigassa. Ensimmäinen osuma on aina erityistapaus, mutta tällä kertaa Matinpaloa tarvittiin vielä kipeämmin oma maalin varjelussa.

Hän hoiti päähommaansa erinomaisesti ja sai Ilves-luotsi Karri Kiveltä kehut kauden parhaasta pelistä.

–Tykkään tämäntyyppisistä pakeista. Siinä on aggressiivinen ja jämäkkä jätkä, Kivi suitsutti.

Tulokasta kuormitettiin lähes 18 minuuttia, koska Ilves joutui sinnittelemään lähes koko pelin viidellä puolustajalla – ja koska hän selviytyi HPK:n hurjasta paineesta ihailtavan hyvin.

Muiden pakkien työt lisääntyivät tuntuvasti, kun Juha Leimu putosi vahvuudesta heti avauserässä.

–Kun meillä oli vielä paljon alivoimaa, se vei pakkien mehuja luonnostaan. Siksi meidän piti tyytyä lopussa pelkkään purkamiseen. Onneksi kestimme. Siihen tarvittiin myös veskarin Riku Heleniuksen tykkipeli, Kivi painotti.

Ilves sai kaipaamaansa happea Matinpalon osuman ja ennen kaikkea sitä seuranneen videotarkistuksen ansiosta. Tilannetta tutkittiin videohuoneessa melkein kymmenen minuuttia.

–Minulla ei ollut hajuakaan, että kiekko kävi maalissa. Tämä kävi ilmi vasta sen jälkeen, kun dumari kävi kertomassa asiasta. Olin aika yllättynyt, Matinpalo kuvaili.

Miten iso juttu maali oli?

–Olihan se kiva saada jo tässä vaiheessa (= kahdestoista liigapeli), ettei tarvitse jännittää pidempään, Matinpalo vastasi.

Matinpalo pääsi avaamaan liigauransa vasta marraskuun lopussa alkusyksyn vammojen takia. Ranteeseen tuli ensin kaksi murtumaa. Sen jälkeen luistin viilsi toisen käden auki. 

Niinpä pelihalut ovat nyt huipussaan.

–Olen saanut pelistä kiinni paremmin ja paremmin, kun happi alkaa kulkea kunnolla. Loppukauden tavoitteena on peliajan lisääminen. Puolustuspeli on mun juttuni. Ylivoimalle löytyy niin kovia kavereita, ettei minulla taida olla asiaa sinne. Ainakaan vielä, Matintalo virnuili.

Hämeenlinnan kamppailun intensiteetti oli huippuluokkaa koko ajan. Siksi vierasvoitto maistui tavallista makeammalta.

–Tämä oli kauden kovimpia pelejä – ellei kovin. Joukkue liikkui äärirajoillaan. Tämä oli meiltä helvetinmoinen venyminen, Kivi innostui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos