Ilves teki harvinaisen tempun Sport-ottelussa – ei ollut onnistunut kuukausiin - Liiga - Aamulehti

Ilves teki harvinaisen tempun Sport-ottelussa – ei ollut onnistunut kuukausiin

Mike Halmo on vahva voimahyökkääjä. Hän käytti osaamistaan Sport-ottelun avauserässä.

2.1.2019 19:17 | Päivitetty 2.1.2019 19:37

Tampereen Ilves oli loppuvuoden 2018 mainiossa iskussa. Joulukuun yhdeksän peliä toivat kuusi voittoa.

Yksi asia, missä Ilves ei vieläkään onnistunut nostamaan tasoaan, oli ylivoimapeli.

Ilves oli ennen keskiviikon kierrosta ja ottelua Vaasan Sportia vastaan Liigan ylivoimataulukon toiseksi viimeisenä: 14:s sija ja onnistumisprosentti 15,50. Takana oli vain Porin Ässät.

Ilveksen "menestys" on kuitenkin pohjautunut alkukauden otteisiin. Viimeisen 20 pelin kuntopuntari kertoo karumpaa kieltä: viimeinen sija (15:s) ja prosentti 10,29. Karkeasti joka kymmenes Ilveksen ylivoimista on johtanut maaliin. Se on liian vähän.

Kenties Ilveksen joukkueen uuden vuoden lupaukset olivat sisältäneet parannusta ylivoimapeliin, sillä tamperelaiset täräyttivät kaksi osumaa Vaasan Sportin verkkoon keskiviikon pelin avauserässä – ja nimenomaan ylivoimalla. Isännät käyttivät molemmat mahdollisuuksistaan.

Ensin viivatykki Juha Leimu laukoi ja romuluinen Mike Halmo teki tehtäväänsä ohjaamalla kiekon Sami Aittokallion taakse. Myöhemmin osui Joose Antonen, joka sai syötön tutkapariltaan Teemu Lepaukselta. 2–0-maalin tuonut veto takakulmaan oli hieno ja tarkka.

Ilves oli tehnyt kaksi ylivoimamaalia yhdessä ottelussa viimeksi 17. marraskuuta JYPiä vastaan. Kotipelissä moinen oli onnistunut viimeksi 3. lokakuuta, kun HIFK kaatui puhtaasti 3–0. Yhdessä erässä kaksi ylivoimamaalia oli syntynyt viimeksi 17. lokakuuta KooKoota vastaan.

Ilves johtaa Sportia avauserän jälkeen maalein 2–1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos