Tapparan puolustuksen keski-ikä Ilvestä vastaan oli 29,9 vuotta - Liiga - Aamulehti

Tapparan puolustus on ehtinyt kypsään ikään: "Kymmenen vuotta sitten pärjäsi välillä puolivaloillakin, mutta nyt on oltava ihan tosissaan"

Tapparan maalille ei ollut vapaalippuja tarjolla perjantain paikallispelissä. Tässä Veli-Matti Vittasmäki estelee Ilveksen Mike Halmoa.

17.11.2018 7:29

Kauden kolmas paikallispeli oli Tapparan puolustuksen voimannäyte. Joukkueen kokeneet pakit pitivät Ilveksen kurissa ja täräyttivät vielä joukkueen kolmesta maalista kaksi.

Peli kääntyi Tapparalle seitsemän minuutin kohdalla, kun Tuukka Mäntylä antoi maailmanluokan syötön Kristian Kuuselalle.

–Hyvä, että "Krisse" teki maalin siitä. Muutenhan se syöttö olisi unohdettu saman tien. Avauserä kääntyi ihan täysin siitä maalista. Alussa (Christian) Heljanko piti meitä pystyssä, Mäntylä tuumasi.

Avausosuman jälkeen Tappara niittasi vielä kaksi kiekkoa Ilves-rysään runsaan neljän minuutin sisään. Aleksi Elorinteen ja Valtteri Kemiläisen kutien jälkeen ohjat olivat vahvasti Tapparan hyppysissä. Joukkue on parantanut puolustuspeliään ja osaa muutenkin suojella johtoaan paremmin kuin alkukaudella. Loppulukemat täydessä hallissa olivat 3–1.

Mäntylä kertoi, että puolustuksen tiivistämiseksi on tehty paljon töitä. Hän puhui harjoittelusta, mutta töitä on tehty myös kulisseissa.

Tappara on hankkinut pakistoonsa Joonas Järvisen, Elias Fälthin ja Ben Bloodin, joista ensin mainittu jatkoi jo matkaansa KHL:ään, mutta kaksi ulkomaalaista pelaa nyt parina. Mainittujen lisäksi takalinjoilla operoivat Otso Rantakari ja Veli-Matti Vittasmäki.

–Onhan pakistossamme nyt aika hyvin kokemusta, Mäntylä summasi.

Tapparan puolustuksen seitsikon keski-ikä on 29,9 vuotta, joten kokemusta todella riittää. Ikäpresidentit ovat 37-vuotiaat Mäntylä ja Fälth.

Komean maalin täräyttänyt Valtteri Kemiläinen (kesk.) saa onnittelut Matti Järviseltä (vas.) ja Otto Rauhalalta.

Jokaisella seitsemästä pelaajasta on satoja otteluita huipputasolla, joten junnumaista höntyilyä on turha näiltä miehiltä odottaa.

Riittääkö pakiston liike nykykiekkoon?

–No, omalta kohdaltani voin sanoa, että kymmenen vuotta sitten sitä pärjäsi välillä puolivaloillakin, mutta nyt joutuu olemaan aina ihan tosissaan, Mäntylä hymyili.

Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi oli mielissään tuloksesta, koska voitto tuli hyvää joukkuetta vastaan. Ilves ei ollut parhaimmillaan, mutta silti kyllin hyvä aiheuttamaan Tapparalle edelleen ongelmia.

Ben Bloodin hankinta herätti ihmetystä, mutta parin ensimmäisen ottelun perusteella jenkki on mies paikallaan.

–Pakistossamme on nyt erilaisia pelaajia ja roolit ovat aika hyvin kohdallaan. Pelaajat ovat niissä rooleissa, mitä he osaavat pelata. Se on hyvä asia, Rautakorpi analysoi.

Hän kehui Bloodia vuolaasti.

–Tiesimme ihan tarkkaan, mitä saamme. Useampi pelaaja ja jopa valmentaja (Pasi Puistola) oli pelannut hänen kanssaan. Blood on erittäin avoin ihminen ja ammattilainen. Hän tekee, mitä pyydetään.

Viimeisen lauseen Rautakorpi toisti ainakin neljä kertaa.

–Hän tekee, mitä pyydetään. Pyydämme häntä pelaamaan ja auttamaan joukkuetta. En sitten tiedä, mitä muualla on pyydetty.

Joku voisi tulkita lausunnon piikiksi Lahden ja Porin suuntaan, jossa Blood tuli tunnetuksi lähinnä jäähyalttiudestaan.

Mäntylä nosti esille Bloodin persoonan.

–Hän tuo ääntä ja huumoria koppiin. Jokainen porukka tarvitsee niitä. Ja Blood tekee kaikkensa joukkueen eteen.

Kristian Kuusela loisti

1. erä: Ilves aloitti vahvasti, mutta tuhlasi omat paikkansa. Pelin suunta kääntyi, kun Tuukka Mäntylä vapautti Kristian Kuuselan läpi. Tappara-kippari taituroi kiekon rystyltä Riku Heleniuksen längistä sisään ajassa 7.20. Vain 28 sekuntia myöhemmin Anton Levtchi heitti takaviistoon ja Aleksi Elorinne paukautti vastakiekkoon 2–0-osuman. Vajaat neljä minuuttia tästä oli Kuuselan vuoro tarjoilla toiseen aaltoon Valtteri Kemiläiselle, joka tulitti etuyläkulmaan. Siinä kohtaa Helenius väistyi Antti Lehtosen tieltä.

2. erä: Peli lähti mukavalle laukalle ja tilanteita riitti molemmissa päädyissä. Maalit jäivät molemmilta tekemättä.

3. erä: Ilveksen sai toivonpilkahduksen, kun Juhani Tamminen rikkoi pienestä kulmasta Christian Heljangon nollapelin. Ilves sai hengen päälle ja kolisutti kerran tolppaa ja kerran yläputkea, mutta enempää osumia ei nähty.

Oho: Pelissä kuultiin peräti neljä tolpan ja yläriman kilahdusta, joista kolme tuli Ilveksen yrityksistä.

Yleisöä: 7300.

Entä nyt: Tappara matkaa lauantaina Poriin ja Ilves Jyväskylään.

Viihdearvo: ★★★★

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: