Aamujää: Miksi ihmeessä Tappara hankki kohupuolustaja Ben Bloodin? - Liiga - Aamulehti

Miksi Tappara hankki kohupelaaja Ben Bloodin? Kirvesrintojen puolustuksen tilanne puhuttaa: "En ihmettelisi, jos hän vaihtaisi seuraa kesken kauden"

Ben Blood vahvistaa Tapparan puolustusta. Sopimus kattaa tämän ja seuraavan liigakauden.

12.11.2018 18:00 | Päivitetty 12.11.2018 20:32

Mitä ihmettä?

Monen Tapparaa seuranneen ihmisen ensireaktio oli ihmetys, kun Tappara julkaisi viime viikolla kaksinkertaisen jääkiekkoliigan jäähykuninkaan Ben Bloodin kaksivuotisen sopimuksen.

Toimittajat Lauri Lehtinen ja Pekka Aalto kokoontuivat Aamujäälle pureksimaan Bloodin hankintaa.

Katso Aamujään arvio Ben Bloodin hankinnasta ja Tapparan puolustuksen alkukaudesta:

Aamujää näkee Bloodin hankinnassa myös hyviä puolia. Erityisesti Tapparan vuotanut alivoima voi saada hänestä apuvoimia.

–Jos ajatellaan vaikka viime kautta Ässissä, Blood aloitti heikosti ja hänen hankintaansa ihmeteltiin. Loppukaudesta Blood oli Ässien tärkeimpiä puolustajia (Maksim) Matushkinin kanssa, Aalto muistuttaa.

Tapparan puolustuksen hankintapolitiikkaa, puolustajia ja puolustuspeliä käydään läpi. Tappara on hankkinut riveihinsä jo aiemmin ruotsalaispuolustaja Elias Fälthin ja KHL:ään maajoukkuetauolta jatkaneen Joonas Järvisen.

–Tappara on pyrkinyt tukkimaan peräpään kokeneilla pakeilla. Se ei ollut se alkuperäinen ajatus. Nuorten puolustajien, kuten Toni Utusen ja Juho Rautasen, ruutu on jäänyt marginaaliseksi, Aalto ruotii.

Lue lisää: Näin Tapparan toimitusjohtaja perustelee jäähyherkän Ben Bloodin kahden vuoden sopimusta: "Ennen Suomen kausia hänen tilastonsa näyttävät ihan muulta"

Entä miten Tapparan puolustuksen ja maalivahtien yhteistyö on sujunut? Sitäkin pohditaan Aamujäällä.

Tappara palaa maajoukkuetauolta jäälle tiistaina Jukurit-ottelussa.

Muokattu 12.11.2018 klo 20.32: Otsikko vaihdettu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut