Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen perustelee kohupuolustaja Ben Bloodin sopimusta - Liiga - Aamulehti

Näin Tapparan toimitusjohtaja perustelee jäähyherkän Ben Bloodin kahden vuoden sopimusta: "Ennen Suomen kausia hänen tilastonsa näyttävät ihan muulta"

Ben Blood vahvistaa Tapparan puolustusta. Sopimus kattaa tämän ja seuraavan liigakauden.

9.11.2018 15:46

Jokunen jääkiekon ystävä saattoi kohottaa kulmiaan tällä viikolla, kun Tappara tiedotti tehneensä kahden vuoden sopimuksen puolustaja Ben Bloodin kanssa.

Kolmella kaudella vuosina 2015–2018 Liigaa Pelicansin ja Ässien paidoissa tahkonnut amerikkalaispakki onnistui ainakin yhdessä asiassa: itsensä brändäämisessä. Hänestä tuli nopeasti kohupuolustaja ja Liigan häijyin pelaaja, joka pudotti hanskansa jopa Pelicansin aamuharjoituksissa.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen ei allekirjoita ajatusta kulmien kohottelusta.

–Ei Blood ole minusta mitenkään yllättävä hankinta. Pelaavan pakin kanssa teimme sopimuksen. Joonas Järvisen sopimus päättyi 4. marraskuuta, ja Blood oli saatavilla.

Kolmella kaudellaan Blood sijoittui Liigan jäähypörssissä ensimmäiseksi, toiseksi ja ensimmäiseksi. Kaudella 2017–2018 hän keräsi Ässissä 207 jäähyminuuttia. Miehen maine jäähy- ja pelikieltoherkkänä ei Leinosta arveluttanut.

–Häntä ei hankittu sen takia, ettei hän pelaisi. Arvokkaampi hän on kentällä kuin sen ulkopuolella. Sitä paitsi ennen Suomen kausia hänen tilastonsa näyttävät ihan muulta.

Totta onkin, että vuodet Suomessa ovat piikki jäähytilastoissa. Aiempien kausien jäähymäärät ovat varsin maltillisia, ainakin avoimella Blood-asteikolla.

–Tuomiot Suomen kausilla ovat tietysti olleet pääasiassa oikeita, mutta osa on mennyt virheellisesti.

Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen ei hätkähtele Ben Bloodin maineesta. Leinonen luottaa miehen pelikykyihin.

Blood tulee Tapparaan Iso-Britannian kiekkoliigasta, jossa hän pelasi Cardiff Devilsin joukkueessa. Leinosen mukaan loikka brittiliigasta kotimaiseen Liigaan ei ole liian vaativa.

–Sen ymmärtää, jos on yhtään seurannut kansainvälisen jääkiekon kehitystä.

Leinonen viittaa Mestarien liigaan ja esimerkiksi italialaisen Bolzanon tai norjalaisen Storhamarin hyviin otteisiin. Kiekkokartta on siis laajentunut.

–Myös Cardiff Devils on pelannut Mestarien liigaa, Leinonen muistuttaa.

Ei odoteta heti ihmeitä

Tapparan kausi jatkuu maaottelutauon jälkeen 13.11. Leinonen ei vanno, että Blood on kaukalossa Jukurit-ottelussa.

–Uskon, että hän on kokoonpanossa, mutta valmennus tietää, missä kunnossa mies silloin on. Se selviää, kun hän pääsee harjoittelemaan joukkueen kanssa. Kaikki muu on spekulaatiota.

–Toki se vie oman aikansa päästä sisään, mutta kautta on kuusi kuukautta jäljellä. Ei häneltä heti mitään ihmeitä odoteta, Leinonen jatkaa.

Blood vaikuttaisi täsmähankinnalta, jos ajatellaan Tapparan alivoimaa.

–Se on tietysti valmennuksellinen asia, mutta onhan hän vahva alivoimapelaaja. Blood pystyy myös tekemään tulosta. Hän on näyttänyt sen Britannian liigassa.

Blood pelasi tällä kaudella 12 ottelua Cardiffissa tehoilla 3+4.

Tappara ja Blood solmivat kahden vuoden sopimuksen.

–Blood on kokenut puolustaja, mutta uskon hänen vielä kehittyvän pelaajana. Se nähdään sitten.

Tapparan puolustuksessa on ollut liikettä, kun Järvinen tuli ja meni sekä Elias Fälth ja Blood ovat tulleet. Joko pakisto alkaa olla valmis?

–Mennään nyt näillä vähän aikaa. En ole tähän kohtaan hakemassa vahvistuksia, mutta katsotaan, miten tämä rosteri toimii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut