Pirteän syksyn pelannut Ilves sai tahran turkkiinsa - Liiga - Aamulehti

Pirteän syksyn pelannut Ilves sai tahran turkkiinsa – liigajumbo Ässät vei voiton jatkoajalla Jarno Kärjen ylivoimamaalilla: "Se maksoi meille tässä pelissä paljon"

Ässien Jarno Kärki (7) iski puhtaan hattutempun Ilveksen maalivahdin Riku Heleniuksen taakse.

2.11.2018 22:40 | Päivitetty 2.11.2018 22:52

Ilves pelasi viittä vaille hienon alkusyksyn jääkiekkoliigassa.

Nuori joukkue keräsi 18 ottelusta 30 pistettä ja on sarjataulukossa neljäntenä aloittaessaan maajoukkuetauon.

Perjantaina Ilves-turkkiin tuli kuitenkin tahra, kun puolivaloilla pelannut joukkue hävisi liigajumbo Ässille jatkoajalla 2–3.

–Ensimmäisen maalin jälkeen näki, että ote alkaa vähän kirvota. Yritimme pienillä muutoksilla saada ryhtiä. Jouduin sekoittamaan pakkiparejakin heti alusta asti – oli sen verran pehmoista peliä. Jatkoaika meni sitten noin päin. Ei riittänyt enempään, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi harmitteli.

Ilveksellä oli taas paljon paikkoja, mutta onnistumisprosentti oli heikohko. Myös edelliskierroksella Ilves tuhlasi valtavan määrän laatupaikkoja hävitessään Kärpille 1–2. Kivi väitti kuitenkin, ettei maalinteko ole hänen huolenaiheistaan päällimmäisenä.

–Jos koko syksyä ajattelee, niin sitä puolta ei ole tarvinnut miettiä. Joskus menee, joskus ei mene. Ei se ole ykkösmurheeni, Kivi sanoi hyökkäyspelistä.

Ässät teki kaksi maalia ylivoimalla. Juuri alivoimapeli onkin Ilveksen murheenkryyni. Joukkue on alivoimatilaston huonoin ja jäähyntappoprosentti on vain 72,73.

–Otimme liikaa jäähyjä, ja alivoima ei mennyt ihan nappiin. Se maksoi meille tässä pelissä paljon, Kivi myönsi.

Se voi maksaa vielä enemmän jatkossa, jos alivoimapeliä ei saada kuntoon.

Alkusyksyyn kokonaisuutena Kivikin oli tyytyväinen.

–Ihan pirteä syksy, vaikka nyt fiilis ei ole kovin korkealla tämän pelin ja tämän viikon tulosten takia.

Millaisen kouluarvosanan antaisit joukkueelle alkukaudesta?

–8,5.

Ilves on vain kerran aikaisemmin tällä vuosikymmenellä aloittanut kauden paremmin kuin nyt.

Kaudella 2013–2014 Ilves keräsi 18 kamppailusta 31 pistettä.

Ilves voi poistua maaottelutauolle hyvillä mielin. Tauon jälkeen ovat edessä liigan pitkät ja pimeät piinaviikot marraskuun lopulla ja joulukuun alussa. Niiden aikana nuoren joukkueen kesto- ja sietokyky vasta todenteolla mitataan. Perjantaina Ilveksen pelissä oli oikeastaan ensimmäisen kerran tänä syksynä hiukan huolestuttavia merkkejä, joten valmennuksella riittää töitä paketin virittämisessä takaisin huippuiskuun.

Maaottelutauko on tärkeä ajanjakso myös sopimuspöydässä. Toimitusjohtaja Risto Jalo on hieronut jatkoa nykyisen valmentajakvartetin kanssa. Jos sopimukset ensi viikolla julkistetaan, Ilves nousuprojekti saa yhden pykälän lisää uskottavuutta.

Kärki osui kolme kertaa

1. erä: Ilves aloitti vahvasti ja Joose Antonen vei kauden yhdeksännellä maalillaan tamperelaiset 1–0-johtoon jo vajaan kolmen minuutin jälkeen. Ässien Jarno Kärki tasoitti erän lopulla ylivoimalla.

2. erä: Erä oli kokonaisuutena melkoista nuhjausta. Ässät meni johtoon Kärjen illan toisella osumalla, mutta Ilves tuli rinnalle, kun Juho Liuksiala sai viimeistellä kaikessa rauhassa Panu Miehon nappisyötön verkkoon.

3. erä: Ilves määräsi tahdin aluksi, mutta menetti otteen erän lopulla Juhani Tammisen ja Mike Halmon jäähyihin.

Jatkoaika: Ilves kesti erän alussa Halmon jäähyn loppupuoliskon, mutta sitten Oskari Laaksonen lähti rangaistusaitioon (61.45). Kärki kuittasi Laaksosen erheen laukomalla yläkulmaan ottelun voitto-osuman.

Pelin päällikkö: Joose Antonen.

Viihdearvo: ★★

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos