Tapparan Jukka Rautakorpi antoi kiitosta Kristian Kuuselalle ja täyslaidallisen tuomareille - Liiga - Aamulehti

Jukka Rautakorpi antoi kiitosta Kristian Kuuselalle ja täyslaidallisen tuomareille – Pekka Virta kuittaili Tappara-luotsin finaalipaikoista

Anton Levtchi ratkaisi perjantain koitoksen voittomaalikisassa. Tamperelaiset nousivat parin maalin takaa voittoon.

2.11.2018 22:06

Rauman Äijänsuolla iski perjantaina yhteen kaksi tehotonta joukkuetta. Tappara on kadottanut hyvän vireensä ja kaksi viimeistä ottelua ovat tuottaneet nolla tehtyä maalia.

Lukko on taas neljän ottelun tappioputkessa ja tehnyt niissä viisi maalia. Kun tutut maaliruiskut olivat tukossa, astuivat esiin tuoreemmat tekijät.

Ensimmäisessä erässä saatiin ottaa talteen kaksi kiekkoa takanreunukselle vietäväksi, kun ensimmäistä liigamaaliaan pääsivät tuulettamaan Lukon 17-vuotias Mikko Petman ja Tapparan 19-vuotias Sami Moilanen.

Petman teki maalinsa rangaistulaukauksesta kovalla ranteella, Moilanen taas unohtui yksin Lukon maalinnurkalle ja pääsi nostamaan kiekon tyhjään maaliin. Ensimmäisessä erässä oli myös sijaa konkariosastolle. Erän alussa kunnioitettiin Lukon Toni Koiviston 800. liigaottelua.

Toisen erän sekoittivat jäähyt. Molemmille vihellettiin kolme kahden minuutin rangaistusta ja molemmat joukkueet onnistuivat värkkäämään yhden ylivoimamaalin. Tappara painoi varsinkin erässä hurjaa päälle, mutta kolmanteen erään lähdettiin Lukon yhden maalin johdossa. Kolmannessa erässä Kristian Kuusela vei alivoimalla kiekon Lukon nuoren Ville Heinolan lavasta ja kavensi ottelun. Lukon peli meni takaiskusta täysin sekaisin ja Tappara pääsi tasoittamaan ottelun.

Ratkaisu nähtiin lopulta voittomaalikilpailussa. Siinä Tapparalta onnistuivat Tomas Zaborsky ja Anton Levtchi, joka päästi tarkoituksella kiekon lavastaan kesken harhautuksen ja yllätti Lassi Lehtisen längistä. Levtchi myönsi katsoneensa Tampan venäläistähdestä Nikita Kutsherovista mallia.

–Olen kokeillut tuota kikkaa pari kertaa treeneissä onnistuneesti, Levtchi sanoi

Temppu näyttää aika hölmöltä, jos se ei onnistu, vai mitä?

–Totta. Silloin voi huoletta lähteä pukukoppiin, Levtchi naurahti.

Rautakorpi korosti voitontahtoa

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi näki voiton taustalla joukkueen hankalan viikon.

–Kyllä se voiton siemen kyti tässä vaikeassa ajassa. Nyt oli hirveä voitontahto ja joukkue näytti luonnetta kapteenin johdolla, hehkutti Rautakorpi, joka näki ottelun ratkaisun juuri Kuuselan alivoimamaalissa.

–Se oli Kuuselalta iso taistelu ja sen alivoiman aikana oli muutama paikka jo ennen sitä. Hyvää luovuutta muutenkin hyökkäyksessä, mutta puolustus pitää saada paremmaksi, kommentoi Rautakorpi.

Lukolle tappio oli jo viides putkeen, mutta Rautakorven mukaan Tappara halusi voittoa enemmän.

–Meillä oli kolmannessa erässä paikat vaikka miten moneen maaliin, ja muutaman kerran osui tolppaankin. Me halusimme voittoa enemmän ja kaivoimme sen vaikka väkisin, sanoi Rautakorpi.

Tapparalle vihellettiin kolmannessa erässä kaksi 2+10 minuutin jäähyä ja Rautakorpi kävi ottelun jälkeen erittäin kuumana tilanteista ja antoi tuomareiden kuulla kunniansa.

–Jos joskus pitää tuomareita arvostella, niin tänään. Se Jan-Mikael Järvisen tilanne ei missään nimessä ollut edes jäähyn arvoinen, pauhasi Rautakorpi.

Lukon valmentaja Pekka Virta oli tilanteesta täysin päinvastaista mieltä. Järvisen taklaama Lukon Roni Sevänen saatettiin tällin jälkeen pukukoppiin, josta hän ei enää palannut.

–Joka kerta, kun me ollaan vahingoitettu pelaajaa, ollaan saatu viisi minuuttia. Nyt Sevänen istuu tuolla pimeässä huoneessa, eikä mitään mahdollisuutta pelata huomenna. Säännöt pitäisi olla samat, vaikka olisi ollut kuusi kertaa finaalissa peräkkäin, sauhusi Virta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos