SM-liigan kuumimmat maalitykit kohtaavat – Palve ja Antonen eivät ole saaneet mitään helpolla - Liiga - Aamulehti

SM-liigan kuumimmat maalitykit kohtaavat – Palve ja Antonen eivät ole saaneet mitään helpolla

Joose Antosen kypärätempun ensimmäinen syntyi rangaistuslaukauksesta.

25.10.2018 13:28

SM-liigan kuumimpien maalitykkien Oula Palveen ja Joose Antosen välinen kohtaaminen kruunaa torstai-illan jännityskamppailun Ilves–TPS.

Loistovireen löytänyt Palve on paukuttanut turkulaisjoukkueelle jo yhdeksän osumaa ja noussut koko sarjan maalipörssin kärkeen.

Syksyn suurimpiin sensaatioihin lukeutuva Antonen kärkkyy heti kannoilla kahdeksalla osumalla. Ihailtavalla itseluottamuksella pelaava Ilves-laituri on tulikuuma viimeisteltyään hattutempun juuri tiistaina Kuopiossa.

Maalitykkien uralta löytyy yhdistävä tekijä. Molempien piti kulkea pitkä taival ennen kuin he tekivät liigaläpimurtonsa.

Palve kiersi Mestis-kaukaloita peräti viisi kautta, kunnes liigasauma avautui vihdoin HPK:sta. Sieltä matka jatkui Turkuun.

Antonen tuskaili monen vuoden ajan Jyväskylässä ja Raumalla, kunnes onni löytyi vihdoin kasvattajaseurasta. Hän sai sopimuksen Ilvekseen testijakson jälkeen ja on kiittänyt luottamuksesta upealla tavalla.

Ilveksen kokoonpanoon on tehty muutama viilaus tiistai-illan komean KalPa-voiton jälkeen. Puolustuksen isäntä Matt Generous palaa kokoonpanoon yhden ottelun huilin jälkeen. Laiturit Topias Haapanen ja Juho Liuksiala tuovat lisää virtaa nelosketjuun.

Kakkosvahti Antti Lehtonen saa vasta liigakauden neljännen torjuntavuoron.

TPS on kova mittari Ilvekselle. Turkulaisjoukkue on voittanut seitsemästä vieraskamppailustaan peräti kuusi. Toistaiseksi vain yksi matkapeli on päättynyt tappioon. Silloinkin Ässät voitti vasta jatkoajalla.

Kihelmöivä liigakamppailu alkaa klo 18.30.

Ilveksen kokoonpano TPS-ottelussa:

Teemu Rautiainen-Arttu Ruotsalainen-Joona Ikonen

Mike Halmo-Panu Mieho-Jerry Ahtola

Teemu Lepaus-Juhani Tamminen-Joose Antonen

Topias Haapanen-Samuli Vainionpää-Juho Liuksiala

Jarkko Parikka-Oskari Laaksonen

Tuomas Salmela-Mark Flood

Olli Vainio-Matt Generous

Erno Hopponen

Antti Lehtonen (Riku Helenius)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos