Tappara haki täydet pisteet Mikkelistä – Ben Blood jämäköitti tamperelaisten puolustusta - Liiga - Aamulehti

Tappara haki täydet pisteet Mikkelistä – Ben Blood jämäköitti tamperelaisten puolustusta

Ben Blood pelasi runsaat 16 minuuttia Tapparan pakistossa Mikkelissä.

13.11.2018 19:14 | Päivitetty 13.11.2018 21:09

Tappara palasi maaottelutauon jälkeen Liiga-jäille Mikkelissä. Tamperelaiset kukistivat Jukurit varmoin ottein 5–1 (2–1, 2–0, 1–0).

Tapparan vahvin osa alussa oli Jasun, Joona Luodon ja Antti Erkinjuntin troikka, joka oli värkkäämässä molempia avauserän tamperelaismaaleja. Voimahyökkääjä Luoto pohjusti ensin Jasun ohjaaman 1–0-osuman ja erän lopussa vielä Rantakarin laukoman 2–1-maalin hyvällä poikkisyötöllä.

Nelosketjua johtava Otto Rauhala ohitti Sami Rajaniemen rystyltä Kristian Kuuselan syötöstä toisessa erässä. Rauhala vei kiekon sivuun ja ujutti tolpan viereen. Tapparan neljännen maalin ohjasi ilmasta Sami Moilanen, joka sai lapansa Veli-Matti Vittasmäen viivakutiin. Tämän jälkeen nähtiin pelin upein torjunta, kun Christian Heljanko esti tiikeriloikallaan Samuli Piipposen aikeet.

Päätöserässä Kuusela karkasi Jukurien maalintekijältä Jimi Jaloselta ja viimeisteli loppulukemat tyhjiin.

Vieraiden pakistossa Ben Blood pelasi kolmosparissa Elias Fälthin kanssa. Jenkkipuolustaja oli kirjata miinuksen heti ensimmäisessä vaihdossaan, mutta Jukurit hukkasi huippupaikan.

Sen jälkeen Blood esiintyi edukseen ja antoi jämäköitä avaussyöttöjä. Hän pelasi runsaat 16 minuuttia, kun Tapparan jääaikakuningas tiistaina oli Niko Ojamäki (22.25). Pakeista eniten jäällä oli Valtteri Kemiläinen (18.16).

Voitto nosti Tapparan jo sarjakolmoseksi 33 pisteeseen. Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Ilvestä vastaan.

Aamujää keskusteli Bloodin hankinnasta ja Tapparan puolustuksen tilanteesta:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: