Ilveksen urhoollinen taistelu ei riittänyt – Kärpät nousi takaa rinnalle ja ohi Raksilan jännitysnäytelmässä - Liiga - Aamulehti

Ilveksen urhoollinen taistelu ei riittänyt – Kärpät nousi takaa rinnalle ja ohi Raksilan jännitysnäytelmässä

Kärpät johtaa puolivälieräsarjaa jo otteluvoitoin 3–0.

Ilveksen Arttu Ruotsalainen oli liekeissä Raksilan illassa.

25.3.2019 18:19 | Päivitetty 25.3.2019 20:52

Aamulehti

Kärpät löi Ilveksen Raksilan maanantai-illan jännitysnäytelmässä maalein 2–1 ja siirtyi puolivälieräsarjassa jo 3–0-johtoon.

Ilves haastoi jälleen ylivoimaisen mestarisuosikin väkevästi, mutta palkintoa ei sille annettu.

Kärppien sankariksi nousi Ville Leskinen, joka iski voittomaaliksi jääneen 2–1-osuman kolmannessa erässä. Maali oli tehohyökkääjän ensimmäinen pudotuspeleissä. Jussi Jokisen syöttö oli konkarin illan toinen tehopiste. Jokinen oli ehtinyt tehdä Kärppien tasoituksen toisessa erässä.

Ilves otti ohjat

Raksilan kohtaamisen avauserässä Ilves otti ohjat itselleen. Energisesti ja aktiivisesti luistellut tamperelaisryhmä liikutti kiekkoa vauhdilla, mutta onnistui tekemään vain yhden maalin.

Se oli sitten sitäkin kauniimpi. Arttu Ruotsalainen antoi pitkän ja kovan syötön omalta puolustusalueelta Kärppien siniviivalla kiitäneelle Teemu Rautiaiselle, joka karkasi läpiajoon ja veivasi kiekon Kärppä-vahti Veini Vehviläisen selän taakse.

Peliä oli ehditty tuossa vaiheessa pelata vasta vajaat kolme minuuttia.

Toisessa erässä Kärpät tuli mukaan peliin ja sai luotua avauserää enemmän maalipaikkoja, mutta Lukas Dostal Ilves-maalilla jatkoi tyynen varmoja otteitaan. Kärppien luoma paine palkittiin ajassa 33.51, kun Jussi Jokinen sai survottua paluukiekon Ilveksen verkkoon.

Esityön tekivät Atte Ohtamaa ja Ville Leskinen. Toiselle erätauolle mentiin siis tasalukemissa 1-1.

Aamulehti seurasi ottelun kulkua:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: