Antti Pennasen HPK tekee pieniä ihmeitä – lauantaina Kerholla on suuri mahdollisuus kruunata kautensa: ”Varmaan siitä tulee maalin peli” - Liiga - Aamulehti

Antti Pennasen HPK tekee pieniä ihmeitä – lauantaina Kerholla on suuri mahdollisuus kruunata kautensa: ”Varmaan siitä tulee maalin peli”

HPK kaatoi Kärpät kuudennessa finaalissa huippuvireisen Emil Larmin johdolla. Kerhon pelaajat blokkasivat peräti 27 laukausta.

HPK:n hurja puolustustaistelu toi niukan kotivoiton. Maalivahti Emil Larmin apuna puolustaja Niklas Friman.Emil Hansson / AOP

3.5.2019 8:00

Aamulehti, Hämeenlinna

Sisukkaalle HPK.lle periksi antaminen on tyystin vieras käsite.

Mestaruutta puolustava Kärpät pani parastaan pöytään kuudennessa liigafinaalissa Ritari-areenassa, mutta se ei riittänyt.

HPK taisteli hulvaton kiilto silmissään. Kenttäpelaajat blokkasivat päävalmentaja Antti Pennasen tilastojen mukaan 27 oululaislaukausta ja maalivahti Emil Larmi torjui 27 kertaa. HPK kaatoi Kärpät 1–0 ja venytti hienon loppuottelusarjan seitsemänteen kamppailuun. Se pelataan lauantaina Oulussa kello 17 ja siinä ottelussa ratkaistaan Suomen mestaruus,

Antti Pennanen, 40 on mies HPK:n menestyksen takana.

Jos pokerikasvoinen Pennanen viihtyisi baareissa, hänellä riittäisi kavereita näinä aikoina Hämeenlinnassa.

Hyvinkäällä syntynyt Pennanen on rakentanut Hämeenlinnassa pienellä budjetilla, mutta suurella sydämellä taistelevan joukkueen, joka tekee illasta toiseen pieniä ihmeitä.

– Olemme vääntäneet Kärppien kanssa nyt kuusi kamppailua. Jokainen niistä on ollut luonteeltaan erilainen. Kukaan ei tiedä, millainen seitsemännestä tulee, Pennanen sanoi niukan kotivoiton varmistuttua ja lisäsi pienen ennustuksen.

– Varmaan siitä tulee maalin peli.

HPK on kaatanut Antti Pennasen johdolla Liigan jättiläisiä tämän kevään pudotuspeleissä.

Pennanen keksii aina uusia konsteja haastaa Kärpät. Nyt voitto tuli tarkalla puolustuspelillä ja Larmin unelmatorjunnoilla.

– Välillä me olemme hallinneet, mutta emme ole onnistuneet maalinteossa. Nyt meidän piti puolustaa ja yrittää tulosta vastaiskuilla. Tietenkin maalivahtipelimme oli erinomaista, Pennanen tuumasi.

HPK:n työkalupakissa on monia erilaisia asioita, jotka auttavat joukkuetta voittamaan. Jonain iltana ase on hyökkääminen, toisena erikoistilannepelaaminen joskus puolustus- ja maalivahtipeli.

Pennanen on nuori valmentaja, mutta saavuttanut jo paljon. Hän oli Jukka Jalosen apuvalmentaja, kun Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue voitti MM-kultaa 2016 kotikisoissa, Mikkelin Jukurit voitti Pennasen johdolla Mestiksen mestaruuden. HPK:n junnujen luotsina Pennanen on myös niittänyt mainetta ja mitaleja.

Hän valmentaa kolmatta kautta HPK:ta Liigassa. Vuodet eivät ole olleet veljeksiä. Ensimmäisellä kaudella Pennasen HPK keräsi kehuja. Viime kausi oli kiirastulta, kun Kerho jumittui Liigan pohjasakkaan (12:s).

Tällä kaudelle Kerho on kiitänyt noususuhdanteessa ja murskannut Liigan jättiläisiä. Puolivälierissä HPK löi TPS:n, välierissä Kerhon uhriksi joutui kuusi kertaa peräkkäin finaaleissa pelannut Tappara,

Nyt Kerhon käsittelyssä huojuu suurin ja äveriäin. Oulun Kärpät.

Toki HPK:n menestyksen taustalla on muutakin kuin Pennanen. Hallitus on vaihtunut, seuraan on palkattu urheilujohtajaksi Ässät aikanaan liigafinaaleihin valmentajana luotsannut Mika Toivola. Kaukalossa HPK:lla on erottunut vahva tukiranka, jonka päällä Kerho nyt seisoo. Maalissa Larmi, puolustuksessa Petteri Nikkilä ja hyökkäyksessä Robert Leino sekä kaksikko Teemu TurunenOtto Paajanen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos