Rauno Korpi kertoo tarinan jossa ovat Pertti Koivulahti ja Tom Draper. - Liiga - Aamulehti

”Tämä molari ei saa mitään kiinni” – Rauno Korpi sai kakkosvalmentajalta hätääntyneen puhelun Kanadaan kesken Tapparan mestaruusputken

Rauno Korpi vieraili Aamulehden studiossa maaliskuussa 2017, kun Tampereella pelattiin Tapparan ja Ilveksen pudotuspelejä.

24.4.2020 17:30

Aamulehti

Tapparan valmentajalegenda Rauno Korpi muistaa hyvin kakkosvalmentaja Pertti Koivulahden puhelun syksyllä 1987.

Korpi oli Suomen maajoukkueen mukana Kanada-Cupissa Pohjois-Amerikassa, Tappara oli samaan aikaan harjoituspelireissulla Ruotsissa. Tapparalle kaksi mestaruutta torjunut Markus Mattsson oli lopettanut uransa ja tilalle oli hankittu kanadalainen Tom Draper.

Uuden vahdin alku ei näyttänyt lupaavalta.

– Tämä molari ei saa mitään kiinni. Kolme ekaa vetoa meni sisään, Koivulahti soitti hätääntyneenä puhelun Korvelle Pohjois-Amerikkaan.

Tappara kasvoi suuren tragedian jälkeen dynastiaksi – Avainpelaajat muistavat 1980-luvun triplan ja veteraanien johtamat saunaillat

Voittopokaali tuli tutuksi Pertti Koivulahdelle (oik.) ja Timo Jutilalle.

Kun Korpi palasi Kanada-cupista Tampereelle, hän tapasi erikoisen pohjoisamerikkalaisvahdin. Draper ei tahtonut saada harjoituksissa yhtään laukausta kiinni, mutta oli alkanut tsemppaamaan peleissä.

– Draper oli fiksu kaveri. Hän opiskeli eurooppalaisessa kaukalossa tarvittavan tyylin pikkuhiljaa. Keväällä hän oli jo hyvä pystytyylin torjuja. Finaaleissa Lukolla oli maalissa Jarmo Myllys, mutta Draper oli häntä parempi, Korpi muistelee.

Tappara otti kolmannen mestaruuden peräkkäin Draperin johdolla. Myös Tapparan paljon puhuttu kova fysiikka oli tärkeässä osassa, kun joukkue rohmusi mestaruuksia.

– Tuntui, että puheet Tapparan kovasta kunnosta pääsivät vastustajien pään sisään. He ajattelivat, että Tappara on ennenkin tullut kolmannessa erässä takaa ohi. Se vastustajan pelko kääntyi meidän aseeksemme, Korpi aprikoi.

Korvella on myös erikoinen tarina kerrottava Tapparan maineikkaasta maalilaulusta Live is life.

– Edesmennyt huoltajamme Raimo ”Pappa” Paavola sen hoksasi kesällä 1985 ja ehdotti sitä maalilauluksemme.

Korven mukaan myös Ilves havitteli samaa kappaletta.

– Kyllä se niin oli. Ilveskin olisi halunnut laulun, mutta toimistollamme työskennellyt Mirkku Paavolainen oli nopea ja pelasti kappaleen Tapparalle, Korpi kertoo.

Voitontahtoisena miehenä Korpi on mietiskellyt, miksi Tapparan voittoputkesta ei tullut vielä pitempää.

– Jutila pelasi numerolla seitsemän. Miksemme voittaneet seitsemää mestaruutta peräkkäin, miksi se jäi kolmeen. Se on jäänyt minulle ikuiseksi arvoitukseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: