Tapparan mestaruuteen torjunut Tomi Karhunen etsii uutta työnantajaa - Liiga - Aamulehti

Tapparan mestaruuteen torjunut Tomi Karhunen etsii uutta työnantajaa – viime kaudet ovat olleet hankalia: ”Se oli inhottava temppu seuralta”

Työnantajaa etsivä Tomi Karhunen toivoo löytävänsä pysyvyyttä, joka voisi mahdollistaa hänelle myös parempia tuloksia pelillisesti.

Tomi Karhunen oli luonnollisesti iloinen päästessään joukkueharjoituksiin. Hän on harjoitellut viime aikoina maalivahtiporukalla, sillä hänellä ei ole toistaiseksi sopimusta mihinkään joukkueeseen.

6.8.2019 15:00 | Päivitetty 6.8.2019 16:39

Aamulehti

Tapparan sensaatiomaisesti mestaruuteen kolme vuotta sitten torjuneen Tomi Karhusen viime vuodet ovat olleet kuin turbulenssissa.

Karhunen on nimittäin pelannut peräti viidessä eri seurassa kolmen viime kauden aikana. Kausia ovat varjostaneet niin loukkaantumiset kuin yllättävät potkutkin.

Tällä hetkellä Karhunen valmistautuu kauteen työttömänä sopimustarjouksia odotellen. Hän pääsi harjoittelemaan maanantaina Tapparan joukkueen mukana tämän kauden ensimmäisiä joukkueharjoituksiaan.

– Olemme sopineet ainoastaan tästä päivästä ja menemme päivä kerrallaan. Olen tullut tänne vain treenaamaan, Tapparan harjoituksissa torjunut Karhunen sanoo.

Tomi Karhunen juhli vuoden 2016 päätteeksi SM-kultaa Tapparassa.

KHL-kiertue alkoi loukkaantumisella

Karhunen lähti Tapparassa voitetun mestauuden jälkeen KHL:ään, kun juuri liigaan nostettu seura Kunlun Red Star pestasi maalivahdin joukkueeseensa.

Ulkomaankiertue ei alkanut odotetusti, sillä Karhunen loukkaantui jo alkukaudesta. Kaukaloon palattua Karhunen nousi joukkueensa ykkösvahdiksi ja torjui käytännössä kaikki ottelut.

Torjuntaprosentti komeili 92,7:ssä ja päästettyjä maalejakin kertyi vain 2,11 ottelua kohden 27 ottelussa. Kausi päättyi hyvin, mutta seuraavalle kaudelle kaikki muuttui.

– Toiselle kaudelle tuli uusi valmennus ja heillä oli uudet kuviot. Joukkueella oli kovaa turbulenssia ja lokakuun lopussa vaihtuikin osoite, Karhunen kertaa.

Jokipoikien kasvatti siirtyi seuraavaksi KHL-seura Vityaz Podolskiin, jossa hän ehti pelata vain kolme ottelua ennen loukkaantumistaan.

– Sormeni murtui käytännössä heti sinne siirryttyä, joka aiheutti taas neljän viikon tauon. Kun sain kipsin pois, niin joukkue ilmoitti säästävänsä ja purkavansa sopimukseni, sillä emme pääse pudotuspeleihin.

– Se oli inhottava temppu seuralta, mutta niitä sattuu silloin tällöin, Karhunen sanoo.

Takaisin Kunluniin

KHL-seuran säästökuurin vuoksi Karhunen joutui etsimään jo kauden kolmannen seuran itselleen. Kausi oli jo pitkällä, joten pelipaikkakunnalla ei ollut suuresti merkitystä.

Karhunen päätyi Sveitsiin, jossa hän kuitenkin sai ainoastaan ylimääräisen ulkomaalaisen paikan ulkomaalaiskiintiöiden vuoksi.

– Viime vuonna Ruotsissa (Brynäs IF) lähti sujumaan, mutta sitten tuli mahdollisuus lähteä Kunluniin ja sen paikan käytinkin. Sitten tuli kuitenkin taas loukkaantuminen, jonka vuoksi tuli rajallinen määrä pelejä ja heikko tulos, Karhunen tiivistää.

Turbulenssivuosien jälkeen Karhunen toivoo löytävänsä vakituisen joukkueen, jotta hän voisi saada rauhaa tekemiseensä ja saada sitä kautta itsestään enemmän irti myös pelillisesti.

Tulevan kauden pelipaikasta hänellä ei ole suurempia toiveita.

– Seuraan tilannetta joukkueesta ja liigasta riippumatta. On se sitten Suomi, Ruotsi, Sveitsi, Saksa tai Venäjä. Odotellaan mitä tulee tapahtumaan, vaihtoehdoille avoin Karhunen kommentoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut