Pitikö Niclas Luceniuksen pelata Tapparassa? Näin HPK:n sankari vastaa – Emil Larmi varastaa koko show’n videolla: ”Todella erikoinen tapaus” - Liiga - Aamulehti

Pitikö Niclas Luceniuksen pelata Tapparassa? Näin HPK:n sankari vastaa – Emil Larmi varastaa koko show’n videolla: ”Todella erikoinen tapaus”

Niclas Lucenius masensi Tapparan, joka taisteli hurjasti Hämeenlinnassa.

15.4.2019 22:03 | Päivitetty 15.4.2019 22:06

Aamulehti, Hämeenlinna

HPK:n ja Tapparan hieno välieräsarja ratkesi Niclas Luceniuksen 4–3-voittomaaliin, joka vei hämeenlinnalaiset finaaliin yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Lucenius istui jäähyllä, mutta pääsi suoraan aitiosta läpiajoon Niklas Frimanin purkukiekosta. Taitosentteri pani kiekon reppuun ajassa 50.53.

–  Näin, että irtokiekko tulee kohdalleen. Ajattelin jo etukäteen sen mahdollisuuden läpi, ja niin kävikin. Kutini lähti hyvin ja sinne, minne piti. Maukas maali, Lucenius kuittasi tyynenä.

Miehen olemuksesta oli riehakkuus kaukana, sillä työ on vielä kesken. Luceniuksella ei ole Suomen mestaruutta, mitä hän janoaa finaaleissa Kärppiä vastaan.

Aamulehden tietojen mukaan Luceniuksen piti saada syyskaudella tilaisuus Tapparassa, mutta sitä ei lopulta irronnut. Lempäälän Kisassa kovia tehoja nakuttanut hyökkääjä siirtyi Kerhoon ja loppu on historiaa, jonka viimeinen luku on vielä kirjoittamatta.

Oliko sinulla sovittuna näyttöpaikka Tapparaan?

– Sitä voi kysyä agentiltani. Tiedän toki, miten asia oli, mutta en halua kommentoida yhtään mitään. Sanotaan näin, että tuntui aika hyvältä voittaa Tappara, Lucenius sanoi.

Hän pelasi Tapparassa Liigaa kuudella kaudella, joista viimeisin oli hopeakausi 2012–13.

Lucenius ja Larmi videolla:

Mies oli sivussa kahdesta välierästä. HPK:ta riivasi flunssa-aalto, mutta Lucenius selitti poissaoloa näin:

– Kävin hakemassa autooni varaosia Saksasta ja löysinkin lopulta ihan hyviä. Saan vähän lisää tehoja autoon, hyökkääjä heitti naama peruslukemilla.

Lucenius kertoi myös pienistä rituaaleista tai muutoksista, jotka pitävät kropan hereillä.

– Välillä täytyy kiristää luistimia tiukemmalle, teipata polkkeita tai pidentää tai lyhentää mailaa, niin kroppa ei pääse tottumaan.

Väkevän paluun liigan huipulle tehnyt sentteri antoi kiitosta kolmeen suuntaan: Turkuun, Lempäälään ja Hämeenlinnaan. Mainituksi tulivat TuTon ajoilta Miika Elomo ja LeKi-jaksolta Miikka Kuusela.

Lucenius korosti nauttivansa Kerhon lätkästä, jossa pelaajat pyrkivät pysymään kiekossa viimeiseen saakka.

– Jos tulee virheitä, niin nekin sallitaan. Kun tulin tänne, niin minulla oli vahva luotto tähän joukkueeseen. Olin nähnyt muutaman Kerhon pelin ennen siirtoani.

HPK:n nuoret pelaajat ovat Luceniuksen mukaan ottaneet kehitysaskeleita joka ikinen päivä, mikä selittää yllättävää finaalipaikkaa.

– Pelkäämällä emme olisi päässeet näin pitkälle. Pelaamme vahvuuksillamme ja yritämme onnistua. Tuemme toisiamme kopissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: