Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro avaa, miksi kirvesrinnat saivat 100 000 euron tukipotin - Liiga - Aamulehti

Tapparan toimitusjohtaja avaa, miksi kirvesrinnat saivat 100 000 euron tukipotin – Kilpakumppanit Sport ja KalPa jäivät ilman

Suomen Kuvalehti uutisoi sunnuntaina Business Finlandin jakamista koronatuista. Jalkapallon Ilves Edustus Oy sai 10 000 euroa.

Mika Aro (oik.) seurasi Mikko Leinosta Tapparan toimitusjohtajana viime vuodenvaihteessa.­

19.4.2020 20:17

Aamulehti

Suomen Kuvalehtiuutisoi sunnuntaina valtion perustaman Business Finlandin jakamista koronarahoituksista. Business Finland tuki urheilutoimintaa sekä huvi- ja virkistyspalveluita yhteensä 6,6 miljoonalla eurolla.

Isoin tukipotti oli 100 000 euroa, jonka Business Finland myönsi yhteensä 20 urheilu-, huvi- tai virkistystoimijalle. Yksi niistä oli Tampereen Tapparan taustayhtiö Tamhockey Oy.

SK uutisoi, että Tapparan lisäksi liigajoukkueista Lahden Pelicans ja Porin Ässät saivat saman maksimisumman. Kuopiolainen KalPa ja vaasalainen Sport taas saivat kieltävän päätöksen hakemuksilleen.

Jalkapallon Ilves Edustus Oy sai Business Finlandilta 10 000 euroa.

Tapparan toimitusjohtajan Mika Aron mukaan seura painotti tukihakemuksessaan liiketoimintansa kehittämistä ja koronaviruksen tuomia haittoja, jotka olivat hakukriteerit.

– Meillä on lukuisia projekteja, jotka tähtäävät areenaan siirtymiseen sekä ottelutapahtumaan, ryhmälippujen myyntiin ja kokouspalveluihin. Näihin asioihin käytämme tätä tukea, Aro avaa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, tästä saamme pientä apua vaikeaan tilanteeseen. 100 000 euroa on toki noin neljännes yhden kuukauden palkkakuluistamme. Eli tämä ei ratkaise koko ongelmaa, mutta kaikki apu on tarpeen.

– Toivottavasti myös muut liigaseurat saavat hakemuksensa läpi. Syitä varmasti riittää.

Aro kertoi kuukausi sitten Aamulehdelle, että seura tekisi kuluvalla tilikaudella 300 000–0 euron tappion, koska koronavirus keskeytti liigakauden ennen rahakkaita pudotuspelikamppailuita. Saatu tukipotti ei todennäköisesti muuta arviota, sillä 100 000 euroa käytettäneen Aron mukaan seuraavan tilikauden hankkeisiin.

Aro on kuitenkin toiveikas, että Tapparan tulos on lopulta lähempänä nollaa kuin 300 000 euron tappiota.

– Fanikauppamme on vetänyt hyvin tilanteeseen nähden. Pieni toivonkipinä tässä on, että kun huhtikuussa kirjat käännetään, saatamme päästä nollan tuntumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?