Tänään vietetään koiran päivää – muistatko nämä Aamulehdessä olleet koirajutut?

Nämä jutut saavat hännät heilumaan. Muistatko bussissa yksin ajelleen koiran, entä Ukrainasta Tampereelle paenneet emot? Entä mitkä ovat Tampereen suosituimmat koirarodut?

Koirat ovat rakkaita ystäviämme, ja siksi ne seikkailevat Aamulehden jutuissa tämän tästä. Lue tästä koosteesta viime aikojen koiratarinoita.

Aamulehti

Koiran päivää vietetään 24. huhtikuuta. Sen kunniaksi kokosimme yhteen ison liudan ihmisen parhaasta ystävästä kertovia juttuja.

Blondin karkumatka

Ylöjärveläinen Johanna Wüthrich oli matkalla lentokentälle, kun kotoa tuli hätääntynyt viesti: Blondi-koira on karannut. Siitä alkoi dramaattinen neljän päivän seikkailu.

Lue lisää: Ylöjärveläinen Johanna Wüthrich oli matkalla lentokentälle, kun kotoa tuli hätääntynyt viesti: Blondi-koira on karannut – Siitä alkoi dramaattinen neljän päivän seikkailu

Malin sai jättipentueen

Malin-koira synnytti 14 pentua ja mykisti todistajat Kangasalla – Lopputulos oli iso yllätys. Kun kultainennoutaja Malin alkoi tammikuussa synnyttää, kukaan ei osannut arvata, että se saisi kuin liukuhihnalta 14 elinvoimaista pentua.

Heidi Karvesin 2-vuotias kultainennoutaja Malin sai tammikuussa 14 pentua.

Lue lisää: Malin-koira synnytti 14 pentua ja mykisti todistajat Kangasalla – Lopputulos oli iso yllätys: ”Herranjestas”

Luopumisen aika

Moni luopuu koirastaan, koska ei jaksa ja osaa olla sen kanssa – nyt jopa pennuilla esiintyy käytöshäiriöitä.

Lue lisää: Moni luopuu koirastaan, koska ei jaksa ja osaa olla sen kanssa – nyt jopa pennuilla esiintyy käytöshäiriöitä

Yksin bussissa

Itsekseen liikkunut koira hyppäsi bussin kyytiin Tampereella ”kuin vanha tekijä” – Ihastusta herättänyt karvainen matkustaja löysi onneksi nopeasti myös omaan kotiin.

Lue lisää: Tampereella bussiin yksin hypännyt koira ”pyrki ehkä Tallinnaan” – Omistajan mukaan sillä saattoi olla mummua ikävä

Lue lisää: Itsekseen liikkunut koira hyppäsi bussin kyytiin Tampereella ”kuin vanha tekijä” – Ihastusta herättänyt karvainen matkustaja löysi nopeasti myös omaan kotiin

Koirat herkuttelevat

Tampereella järjestettiin ensimmäinen koirien buffet-aamiainen ravintolassa. Listasimme koiraystävällisiä paikkoja kaupungista

Fredi-koira viihtyi kahvila Runossa.

Lue lisää: Tampereella on järjestetty ensimmäinen koirien buffet-aamiainen ravintolassa: ”Yllättävän rauhallista oli” – listasimme koiraystävällisiä paikkoja kaupungista

Koirat auttavat

Marjo Ventelä on todistanut sykähdyttäviä kohtaamisia eläinten ja kovia kokeneiden lasten välillä: ”Yhteyden syntyminen oli valtava hetki”

Lue lisää: Marjo Ventelä on todistanut sykähdyttäviä kohtaamisia eläinten ja kovia kokeneiden lasten välillä: ”Yhteyden syntyminen oli valtava hetki”

Marjo Ventelä valmistui neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Työkaverina on shetlanninlammaskoira Kerttu.

Turvaan Tampereelle

Äiti, isoisä ja kuusi koiraa pakenivat Ukrainasta Tampereelle. Perillä yksi lemmikeistä alkoi synnyttää. Raskas matka Ukrainasta Tampereelle kesti yli kolme päivää.

Lue lisää: Äiti, isoisä ja kuusi koiraa pakenivat Ukrainasta Tampereelle Anna Marchenkon kotiin – Perillä yksi lemmikeistä alkoi synnyttää, ja pian pentuja tulee runsaasti lisää

Koira haistaa tryffelit

Tamperelaisessa metsikössä saatettiin syksyllä tehdä sensaatiomainen löytö – Lähdimme etsimään herkkua, jonka kilohinta on tuhansia euroja. Yrittäjä Elina Louerannan koira Dolce, 2, napsii tryffeleitä jopa aamiaiseksi.

Kokeilimme tryffelikoira-harrastusta Elina Louerannan jaDolce- koiransa seurassa.

Lue lisää: Tamperelaisessa metsikössä saatettiin tehdä sensaatiomainen löytö – Lähdimme etsimään herkkua, jonka kilohinta on tuhansia euroja

Suosituimmat rodut

Tässä ovat Tampereen suosituimmat koirarodut – ykkönen ei ole yllätys, tästä jutusta löydät kymmenen kärjen.

Lue lisää: Tässä ovat Tampereen suosituimmat koirarodut – ykkönen ei ole yllätys, katso kymmenen kärki

Sirutuksen aika

Suomessa on eläinlääkäripula, ja 200 000 koiraa pitäisi mikrosiruttaa – näin ammattilaiset kommentoivat Aamulehdessä urakkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut