Kissaliitto myöntää neljälle kissalle sankarikissan arvonimen - Lemmikki - Aamulehti

Kissaliitto myöntää neljälle kissalle sankarikissan arvonimen – tällaisista uroteoista kissat palkitaan

Vuosittain myönnettävän sankarikissan arvonimen saavat kissat, jotka ovat toiminnallaan merkittävästi vaikuttaneet ihmishenkien pelastumiseen tai vakavilta sairaustapauksilta välttymiseen. Vuoden 2020 Kissaliiton sankarikissoja ovat Viipuri, Kombo, Günther ja Tassu.

Kata Halosen brittiläinen lyhytkarva Viipuri herätti hoitajansa aamulla asunnossa olleen voimakkaan savun vuoksi ja esti mahdollisen tulipalon.­

27.2. 19:48

Aamulehti

Suomen Kissaliitto myöntää tänä vuonna neljälle kissalle sankarikissan arvonimen.

Vuosittain myönnettävän arvonimen saavat kissat, jotka ovat toiminnallaan merkittävästi vaikuttaneet ihmishenkien pelastumiseen tai vakavilta sairaustapauksilta välttymiseen. Kissa voi saada kunniamaininnan myös muista sankariteoista.

Vuoden 2020 sankarikissan arvonimet saavat Viipuri, Kombo, Günther ja Tassu.

Sankarikissat palkitaan virtuaalisessa kissagaalassa Kissaliiton Youtube-kanavalla lauantaina 27. helmikuuta. Samassa yhteydessä nimetään myös vuoden kissat ja muut kunniamaininnan saaneet kissat.

Viipuri havahtui savuun

Kata Halosen brittiläinen lyhytkarva Viipuri herätti hoitajansa aamulla asunnossa olleen voimakkaan savun vuoksi.

Hoitajan vakavasti sairas puoliso oli käynnistänyt mikroaaltouunin, jonka sisältä löytyi hiiltynyt esine. Puoliso oli menehtynyt aamun aikana. Viipuri-kissa esti toiminnallaan mahdollisen tulipalon.

Maine coon Kombo esti laajan vesivaurion.­

Kombo huomasi vuodon

Hanna Klemolan perheen maine coon -rotuinen Kombo herätti aamutoimilla olleiden omistajiensa huomion erikoisella käyttäytymisellään.

Omistajat huomasivat, että keittiön hanan liitosputki oli alkanut vuotaa ja vesi valui kaapista ulos sokkelin etupuolelle ja taakse. Kombon herkeämätön tuijotus paljasti vuodon ja esti laajan vesivaurion syntymisen.

Selkirk rex -rotuinen hypokissa Günther kertoo, kun omistaja Liisa Kantasen verensokeriarvot ovat liian alhaiset.­

Günther ilmoittaa verensokereista

Selkirk rex Günther on omistajansa Liisa Kantasen kouluttama hypokissa, joka aistii Kantasen alhaiset verensokeriarvot ja ilmaisee ne käytöksellään.

Kantanen koulutti Güntherin antamalla sen nuuhkia paperinenäliinaa, johon oli pyyhitty alhaisen verensokerin hajua. Nykyään taitava hypokissa herättää omistajansa öisin voimakkaasti naukumalla ja päivisin herkeämättömällä tuijotuksella, jos verensokeriarvot ovat ehtineet laskea liian alas.

Jonna Kalavaisen kotikissa Tassu on aistinut kolme kertaa omistajansa vakavan sairauden ja hengenvaaralliset oireet.­

Tassu on pelastanut kolmesti

Jonna Kalavaisen kotikissa Tassu on aistinut kolme kertaa omistajansa vakavan sairauden ja hengenvaaralliset oireet.

Viimeisimmällä kerralla Tassu herätti Kalavaisen voimakkaasti puskemalla ja pyörimällä tämän päällä. Kalavainen huomasi kärsivänsä vaarallisesta verenvuodosta ja pystyi soittamaan ajoissa sairaalaan, jotta verenvuoto saatiin hallintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?