Yllätyspäätös: Tapparan paidat tulivat takaisin – Hämeensillan patsaat puettiin uudelleen torstaina iltapäivällä

Tampereen taidemuseo päätti keskeyttää oman mainoskampanjansa etuajassa ja palauttaa Tapparan pelipaidat Hämeensillan patsaille. Tappara kiittää taidemuseota yhteistyöhengestä.

Hämeensillan patsaat saivat Tappara-paidat takaisin ylleen torstaina iltapäivällä.

| Päivitetty

Aamulehti

Moni tamperelainen pahastui, kun Hämeensillan Pirkkalaisveistoksilta riisuttiin kesken jääkiekon SM-finaalien Tapparan pelipaidat ja tilalle vaihdettiin mystisillä teksteillä varustetut olkanauhat. Olkanauhat kuuluivat Tampereen taidemuseon kampanjaan, jolla mainostettiin käynnissä olevaa Wäinö Aaltonen – Luomisen riemu -näyttelyä.

Lue lisää: Minne Tappara-paidat katosivat kesken finaalisarjan? Hämeensillan patsaita koristavat nyt mystiset olkanauhat: tästä on kyse

Torstaina iltapäivällä Tampereen taidemuseo ilmoitti, että on päättänyt keskeyttää kampanjansa etuajassa ja palauttaa pelipaidat patsaiden päälle. Asiasta neuvoteltiin Tapparan kanssa. ”Haluamme kannustaa kotijoukkuetta kohti voittoa ja siirrymme suosiolla jäähylle”, Tampereen taidemuseon näyttelypäällikkö Virpi Nikkari sanoo.

”Kulttuuri ja urheilu kulkevat käsi kädessä”

Tapparan markkinointipäällikkö Tatu Rouvali kertoo Tapparan olevan erittäin otettu Tampereen taidemuseon yhteistyöhengestä ja siitä, että se on valmis antamaan patsaat uudelleen puettavaksi. ”Tampere on Suomen jääkiekon pääkaupunki ja olemme olleet aina sitä mieltä, että kulttuuri ja urheilu kulkevat käsi kädessä”, Rouvali sanoo.

Pirkkalaisveistosten olkanauhoissa olevat lauseet liittyivät patsaiden historiaan ja niiden tarinoihin. Lauseiden merkitystä oli tarkoitus avata kampanjan aikana tarkemmin museon sosiaalisen median kanavissa. Vaikka nauhat nyt katoavat patsaiden päältä, niiden tarinat ilmaantuvat museon somekanaviin.

Tampereen taidemuseo oli alunperin sopinut oman kampanjansa jo ennen kuin Tapparan pääsy finaaliin oli selvinnyt.

Lue lisää: Voittaako Tappara tänään Suomen mestaruuden? Tältä näyttävät illan kokoonpanot

Lue lisää: Tampereen Keskustorin suihkulähde avattiin mahdollisen kultajuhlan alla – ”Emme suosittele uimista”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut